Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francuskie z migdałowym mascarpone

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Ciasto Francuskie
1 
Jajko
16 g
Cukier migdałowy
125 g
Serek kremowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.42 g
Węglowodany
26.63 g
Tłuszcze
28.43 g
Wartość energetyczna
386.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Ciasto rozwinąć, pokroić na ok. 15 kwadracików.
Krok 2
5 min
Mascarpone przełożyć do miseczki. Do sera dodać żółtko i cukier migdałowy. Dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Na każdym kwadraciku z ciasta ułożyć po trochu serowej masy.
Krok 4
5 min
Brzegi ciasta posmarować białkiem. Złoży na pół w trójkąty, mocno docisnąć brzegi. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5
15 min
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-15 minut. Upieczone ciastka można dodatkowo polukrować.
Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 1 z 5

Ciasto rozwinąć, pokroić na ok. 15 kwadracików.

Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 2 z 5

Mascarpone przełożyć do miseczki. Do sera dodać żółtko i cukier migdałowy. Dokładnie wymieszać.

Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 3 z 5

Na każdym kwadraciku z ciasta ułożyć po trochu serowej masy.

Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 4 z 5

Brzegi ciasta posmarować białkiem. Złoży na pół w trójkąty, mocno docisnąć brzegi. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 5 z 5

Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-15 minut. Upieczone ciastka można dodatkowo polukrować.

Smakowite ciasto francuskie z migdałowym mascarpone to propozycja na wyjątkowo smaczny i szybki w przygotowaniu deser! Serowa masa z żółtkiem i cukrem migdałowym stanowi delikatną niespodziankę w środku chrupiącego trójkąta. Francuskie z migdałowym mascarpone bardzo dobrze smakują podane do herbaty lub kawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika