Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Francuskie z migdałowym mascarpone

(0)
35min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Ciasto Francuskie
1 
Jajko
16  g
Cukier migdałowy
125  g
Serek kremowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.42 g
Węglowodany
26.63 g
Tłuszcze
28.43 g
Wartość energetyczna
386.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smakowite ciasto francuskie z migdałowym mascarpone to propozycja na wyjątkowo smaczny i szybki w przygotowaniu deser! Serowa masa z żółtkiem i cukrem migdałowym stanowi delikatną niespodziankę w środku chrupiącego trójkąta. Francuskie z migdałowym mascarpone bardzo dobrze smakują podane do herbaty lub kawy.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Ciasto rozwinąć, pokroić na ok. 15 kwadracików.
  • Krok 2

    5 min
    Mascarpone przełożyć do miseczki. Do sera dodać żółtko i cukier migdałowy. Dokładnie wymieszać.
  • Krok 3

    5 min
    Na każdym kwadraciku z ciasta ułożyć po trochu serowej masy.
  • Krok 4

    5 min
    Brzegi ciasta posmarować białkiem. Złoży na pół w trójkąty, mocno docisnąć brzegi. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Krok 5

    15 min
    Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-15 minut. Upieczone ciastka można dodatkowo polukrować.
Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 1 z 5

Ciasto rozwinąć, pokroić na ok. 15 kwadracików.

Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 2 z 5

Mascarpone przełożyć do miseczki. Do sera dodać żółtko i cukier migdałowy. Dokładnie wymieszać.

Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 3 z 5

Na każdym kwadraciku z ciasta ułożyć po trochu serowej masy.

Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 4 z 5

Brzegi ciasta posmarować białkiem. Złoży na pół w trójkąty, mocno docisnąć brzegi. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Francuskie z migdałowym mascarpone

Krok 5 z 5

Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-15 minut. Upieczone ciastka można dodatkowo polukrować.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
i iza

Dobrze

Winiary
Expert

Dobrze i smakowicie! :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciastka francuskie z twarogiem

    47 min Łatwy
  • Kruche ciastka posypane cukrem

    1 godz 10 min Łatwy
  • Ciastka francuskie z budyniem

    57 min Średni
  • Rogaliki drożdżowe z serem

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu