Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciastka przez maszynkę to przepis na bardzo łatwe do zrobienia kruche ciastka. Wystarczy, że dobrze zagnieciesz ze sobą wszystkie składniki i przepuścisz gotowe ciasto przez specjalną nakładkę w maszynce do mięsa. Ciastka przez maszynkę dobrze smakują z odrobiną kwaskowatej konfitury i gorącą herbatą.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Oddziel białka od żółtek. Mąkę, proszek, cukier, żółtka (bez białek) i posiekaną margarynę połącz i zagnieć ciasto.
Krok 2
10 min
Ciasto przełóż porcjami do maszynki do mięsa z odpowiednią nasadką do ciastek i wykręcaj ciastka. Ciastka kroić na ok. 7 cm lub 5 cm długości.
Krok 3
20 min
Układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 1
z
3
Oddziel białka od żółtek. Mąkę, proszek, cukier, żółtka (bez białek) i posiekaną margarynę połącz i zagnieć ciasto.
Krok 2
z
3
Ciasto przełóż porcjami do maszynki do mięsa z odpowiednią nasadką do ciastek i wykręcaj ciastka. Ciastka kroić na ok. 7 cm lub 5 cm długości.
Krok 3
z
3
Układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0