Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowy deser, który smakiem wyróżnia się ponad te kupione. Ciasteczka francuskie z truskawkami możemy zrobić o każdej porze roku, ponieważ mrożone owoce sprawdzą się równie dobrze, jak te świeżo zerwane. Niezależnie od metody – smak jest niesamowicie satysfakcjonujący! Zapamiętacie go na długo!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko i kroimy małe kwadraty (prostokąty). Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wkładamy do miseczki.
Krok 2
5 min
Wybieramy małe truskawki, duże kroimy na połówki. Do truskawek dodajemy miód i mieszamy.
Krok 3
5 min
Nakładamy po 1 truskawce na środek każdego kawałka ciasta. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4
15 min
Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Krok 1
z
4
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko i kroimy małe kwadraty (prostokąty). Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wkładamy do miseczki.
Krok 2
z
4
Wybieramy małe truskawki, duże kroimy na połówki. Do truskawek dodajemy miód i mieszamy.
Krok 3
z
4
Nakładamy po 1 truskawce na środek każdego kawałka ciasta. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4
z
4
Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0