Ciastka francuskie z budyniem
57min
Łatwy
1 opakowanie
Ciasto francuskie
1 opakowanie
450 ml
Mleko
1 słoik
Brzoskwinie z puszki
1 trochę
Cukier puder
.
Wartości odżywcze
Białko
9.3 g
Węglowodany
41.95 g
Tłuszcze
30.94 g
Wartość energetyczna
521.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
57 min
Krok 1
15 min
Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu z tym, że z ilością 450 ml mleka zamiast pół litra.
Krok 2
10 min
Ciasto francuskie podziel na 8 równych prostokątów. Na połowie prostokątów natnij po 4 - 5 "dziurek". Piekarnik rozgrzej do 220 stopni.
Krok 3
10 min
Na nieponacinane kawałki ciasta nakładaj budyń i opcjonalnie owoce. Przykryj każdy kawałkiem naciętym, a następnie dociśnij brzegi widelcem.
Krok 4
20 min
Ułóż ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 - 20 minut, aż ciastka ładnie się zarumienią.
Krok 5
2 min
Gdy całkiem wystygną posyp cukrem pudrem.
Ciastka francuskie z budyniem to bardzo szybki w przyrządzeniu deser, który idealnie sprawdzi się w przypadku wizyty niezapowiedzianych gości. Na pojedyncze kawałki ciasta francuskiego wykładamy Budyń o smaku waniliowym WINIARY, a także – jeśli masz ochotę – owoce. Następnie tak przygotowane spody ciastek przykrywamy kawałkami ciasta francuskiego z naciętymi otworami i dociskamy brzegi ciastek widelcem. Ciastka francuskie z budyniem odstaw do wystudzenia, posyp cukrem pudrem i zajadaj w ulubionym towarzystwie.
Komentarze 0