Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciastka francuskie z budyniem

0
57 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto francuskie
450 ml
Mleko
1 słoik
Brzoskwinie z puszki
1 trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
521.08 kcal
Tłuszcze
33.44 g
Węglowodany
39.45 g
Białko
9.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
15 min
Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu z tym, że z ilością 450 ml mleka zamiast pół litra.
Krok 2
10 min
Ciasto francuskie podziel na 8 równych prostokątów. Na połowie prostokątów natnij po 4 - 5 "dziurek". Piekarnik rozgrzej do 220 stopni.
Krok 3
10 min
Na nieponacinane kawałki ciasta nakładaj budyń i opcjonalnie owoce. Przykryj każdy kawałkiem naciętym, a następnie dociśnij brzegi widelcem.
Krok 4
20 min
Ułóż ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 - 20 minut, aż ciastka ładnie się zarumienią.
Krok 5
2 min
Gdy całkiem wystygną posyp cukrem pudrem.
Ciastka francuskie z budyniem

Krok 1 z 5

Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu z tym, że z ilością 450 ml mleka zamiast pół litra.

Ciastka francuskie z budyniem

Krok 2 z 5

Ciasto francuskie podziel na 8 równych prostokątów. Na połowie prostokątów natnij po 4 - 5 "dziurek". Piekarnik rozgrzej do 220 stopni.

Ciastka francuskie z budyniem

Krok 3 z 5

Na nieponacinane kawałki ciasta nakładaj budyń i opcjonalnie owoce. Przykryj każdy kawałkiem naciętym, a następnie dociśnij brzegi widelcem.

Ciastka francuskie z budyniem

Krok 4 z 5

Ułóż ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 - 20 minut, aż ciastka ładnie się zarumienią.

Ciastka francuskie z budyniem

Krok 5 z 5

Gdy całkiem wystygną posyp cukrem pudrem.

Ciastka francuskie z budyniem to bardzo szybki w przyrządzeniu deser, który idealnie sprawdzi się w przypadku wizyty niezapowiedzianych gości. Na pojedyncze kawałki ciasta francuskiego wykładamy Budyń o smaku waniliowym WINIARY, a także – jeśli masz ochotę – owoce. Następnie tak przygotowane spody ciastek przykrywamy kawałkami ciasta francuskiego z naciętymi otworami i dociskamy brzegi ciastek widelcem. Ciastka francuskie z budyniem odstaw do wystudzenia, posyp cukrem pudrem i zajadaj w ulubionym towarzystwie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika