Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Klasyczne tiramisu - bez pieczenia

(7)
3 godz 40 min
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Zimny serek mascarpone
5 
Żółtka
100  g
Cukier puder
50  ml
Ulubiony likier, rum lub whisky
1  paczka
Biszkopty savoiardi
1  szklanka
NESCAFÉ Classic Kawa rozpuszczalna
1  szczypta
Sól
1  łyżka
Kakao
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.87 g
Węglowodany
30.25 g
Tłuszcze
20.69 g
Wartość energetyczna
313.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Słowo tiramisu (wł. tira mi sù) oznacza dosłownie "podnieś mnie". Ten włoski deser zdecydowanie poprawia humor i podnosi na duchu. Ile regionów, tyle zdań na temat, skąd pochodzi klasyczne tiramisu. Włosi z poszczególnych regionów - zarówno Toskańczycy, jak i północni Wenecjanie, przypisują sobie pomysł na ten puszysty, kremowy deser z alkoholem. Niezależnie od miejsca pochodzenia, dziś możesz zrobić klasyczne tiramisu u siebie w domu. Jeśli dzieci również mają na nie ochotę, pomiń w przepisie alkohol. Przygotowanie tego deseru wbrew pozorom jest bardzo proste, ale przed jedzeniem trzeba uzbroić się w cierpliwość. Deser po przygotowaniu potrzebuje minimum trzech godzin w lodówce, ale zdecydowanie warto poczekać!

Przygotowanie

220 min
  • Krok 1

    15 min
    Umieść w dużej misce żółtka, sól i cukier i utrzyj za pomocą miksera na jednolitą masę. Dodaj ser mascarpone, likier i mieszaj powoli za pomocą trzepaczki, aż rozpuszczą się wszystkie grudki.
  • Krok 2

    5 min
    Namocz biszkopty w schłodzonej kawie NESCAFÉ Classic. Każdy z osobna przez 1 sekundę (aby nie nabrały za dużo płynu).
  • Krok 3

    20 min
    W prostokątnym naczyniu ułóż warstwę biszkoptów, połowę kremu, warstwę biszkoptów, krem i posyp kakao.
  • Krok 4

    180 min
    Odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Klasyczne tiramisu - bez pieczenia

Krok 1 z 4

Składniki: Żółtka, Cukier puder, Sól, Zimny serek mascarpone, Ulubiony likier, rum lub whisky

Umieść w dużej misce żółtka, sól i cukier i utrzyj za pomocą miksera na jednolitą masę. Dodaj ser mascarpone, likier i mieszaj powoli za pomocą trzepaczki, aż rozpuszczą się wszystkie grudki.

Klasyczne tiramisu - bez pieczenia

Krok 2 z 4

Namocz biszkopty w schłodzonej kawie NESCAFÉ Classic. Każdy z osobna przez 1 sekundę (aby nie nabrały za dużo płynu).

Klasyczne tiramisu - bez pieczenia

Krok 3 z 4

W prostokątnym naczyniu ułóż warstwę biszkoptów, połowę kremu, warstwę biszkoptów, krem i posyp kakao.

Klasyczne tiramisu - bez pieczenia

Krok 4 z 4

Odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia włoska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sylwestrowy deser warstwowy

    3 godz 3 min Łatwy
  • Sernik krakowski

    1 godz 45 min
  • Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    13 godz 55 min Średni
  • Irlandzkie tiramisu z likierem - bez pieczenia

    12 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu