Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Irlandzkie tiramisu z likierem - bez pieczenia

Irlandzkie tiramisu z likierem - bez pieczenia

(0)
12 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest emsiak96

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
9  łyżeczek
Kawa NESCAFÉ Classic
8.5  oz
Baileys Irish Cream
1000  g
Biszkopt
2 
Jajko
75  g
Cukier
500  g
Serek mascarpone
1.67  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
350  ml
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
27.22 g
Węglowodany
208.07 g
Tłuszcze
64.34 g
Wartość energetyczna
1490.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Deser ten to cudowna kombinacja kawy, pożywnego twarożku, kakao i gorzkiej czekolady, która "stawia na nogi umarłego". Tradycyjnie tiramisu spożywa się we Włoszech na drugie śniadanie - zwłaszcza w upalne dni. Deser ten podaje się bardzo silnie schłodzony i je się zwykle do kawy espresso.

Przygotowanie

745 min
  • Krok 1

    5 min
    W płytkiej misce wymieszaj kawę z 175ml likieru Baileys. Herbatniki zanurz w przygotowanym płynie i pozwól im nasiąknąć z każdej strony, tak by były wilgotne, ale nie mokre.
  • Krok 2

    3 min
    Ułóż warstwę namoczonych herbatników w szklanym naczyniu.
  • Krok 3

    10 min
    Oddziel białka od żółtek; pozostaw białko z jednego jajka. Wymieszaj dwa żółtka z cukrem, następnie dodaj 75ml likieru Baileys i serek mascarpone. Całość wymieszaj tak, by powstała puszysta masa. Ubij białko z jednego jajka i dodaj do masy z serka mascarpone.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie połowę masy rozsmaruj na ułożonych wcześniej herbatnikach. Ułóż kolejną warstwę namoczonych herbatników i rozsmaruj na nich resztę masy serowej.
  • Krok 5

    720 min
    Przykryj naczynie folią i wstaw do lodówki na noc. Bezpośrednio przed podaniem posyp wierzch tiramisu 2 1/2 łyżeczki kakao.
Irlandzkie tiramisu z likierem - bez pieczenia

Krok 1 z 5

W płytkiej misce wymieszaj kawę z 175ml likieru Baileys. Herbatniki zanurz w przygotowanym płynie i pozwól im nasiąknąć z każdej strony, tak by były wilgotne, ale nie mokre.

Irlandzkie tiramisu z likierem - bez pieczenia

Krok 2 z 5

Ułóż warstwę namoczonych herbatników w szklanym naczyniu.

Irlandzkie tiramisu z likierem - bez pieczenia

Krok 3 z 5

Oddziel białka od żółtek; pozostaw białko z jednego jajka. Wymieszaj dwa żółtka z cukrem, następnie dodaj 75ml likieru Baileys i serek mascarpone. Całość wymieszaj tak, by powstała puszysta masa. Ubij białko z jednego jajka i dodaj do masy z serka mascarpone.

Irlandzkie tiramisu z likierem - bez pieczenia

Krok 4 z 5

Następnie połowę masy rozsmaruj na ułożonych wcześniej herbatnikach. Ułóż kolejną warstwę namoczonych herbatników i rozsmaruj na nich resztę masy serowej.

Irlandzkie tiramisu z likierem - bez pieczenia

Krok 5 z 5

Przykryj naczynie folią i wstaw do lodówki na noc. Bezpośrednio przed podaniem posyp wierzch tiramisu 2 1/2 łyżeczki kakao.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia włoska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Deser z jajek z mascarpone

    Deser z jajek z mascarpone

    23 min Łatwy
  • Tiramisu z mascarpone bez pieczenia

    Tiramisu z mascarpone bez pieczenia

    3 godz 40 min Łatwy
  • Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

    Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

    5 godz 20 min Łatwy
  • Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

    Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu