Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Budyniowe tiramisu

(0)
2 godz 20 min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest @P_IFONKA
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  ml
Mleko
6  łyżeczek
Kawa NESCAFÉ Classic
100  ml
Likier kawowy
0.5  szklanka
Woda
250  ml
Śmietanka 30%
2  łyżeczek
Cukier puder
2  kostek
Czekolada gorzka
1  paczka
Biszkopty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
31.46 g
Węglowodany
93.58 g
Tłuszcze
63.91 g
Wartość energetyczna
1102.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

140 min
Krok 1
40 min
Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.
Krok 2
15 min
W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).
Krok 3
15 min
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.
Krok 4
10 min
W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.
Krok 5
60 min
Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.
Budyniowe tiramisu

Krok 1 z 5

Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.

Budyniowe tiramisu

Krok 2 z 5

W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).

Budyniowe tiramisu

Krok 3 z 5

Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.

Budyniowe tiramisu

Krok 4 z 5

W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.

Budyniowe tiramisu

Krok 5 z 5

Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.

Budyniowe tiramisu to ciekawa i szybka odmiana słynnego włoskiego klasyka. Mamma mia, to jest pyszne!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika