Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Budyniowe tiramisu

Budyniowe tiramisu

(0)
2 godz 20 min
Kup składniki
Autorem przepisu jest @P_IFONKA

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Mleko
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
6  łyżeczek
Kawa NESCAFÉ Classic
100  ml
Likier kawowy
0.5  szklanka
Woda
250  ml
Śmietanka 30%
2  łyżeczek
Cukier puder
2  kostek
Czekolada gorzka
1  paczka
Biszkopty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.46 g
Węglowodany
93.58 g
Tłuszcze
63.91 g
Wartość energetyczna
1102.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Budyniowe tiramisu to ciekawa i szybka odmiana słynnego włoskiego klasyka. Mamma mia, to jest pyszne!

Przygotowanie

140 min
  • Krok 1

    40 min
    Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.
  • Krok 2

    15 min
    W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).
  • Krok 3

    15 min
    Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.
  • Krok 4

    10 min
    W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.
  • Krok 5

    60 min
    Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.
Budyniowe tiramisu

Krok 1 z 5

Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.

Budyniowe tiramisu

Krok 2 z 5

W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).

Budyniowe tiramisu

Krok 3 z 5

Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.

Budyniowe tiramisu

Krok 4 z 5

W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.

Budyniowe tiramisu

Krok 5 z 5

Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia włoska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sylwestrowy deser warstwowy

    Sylwestrowy deser warstwowy

    3 godz 3 min Łatwy
  • Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    1 godz 30 min Łatwy
  • Ciasto Snickers bez pieczenia

    Ciasto Snickers bez pieczenia

    55 min
  • Tiramisu w pucharkach

    Tiramisu w pucharkach

    2 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu