Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Budyniowe tiramisu

(0)
2 godz 20 min
Kup składniki
Autorem przepisu jest @P_IFONKA
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Mleko
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
6  łyżeczek
Kawa NESCAFÉ Classic
100  ml
Likier kawowy
0.5  szklanka
Woda
250  ml
Śmietanka 30%
2  łyżeczek
Cukier puder
2  kostek
Czekolada gorzka
1  paczka
Biszkopty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.46 g
Węglowodany
93.58 g
Tłuszcze
63.91 g
Wartość energetyczna
1102.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Budyniowe tiramisu to ciekawa i szybka odmiana słynnego włoskiego klasyka. Mamma mia, to jest pyszne!

Przygotowanie

140 min
  • Krok 1

    40 min
    Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.
  • Krok 2

    15 min
    W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).
  • Krok 3

    15 min
    Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.
  • Krok 4

    10 min
    W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.
  • Krok 5

    60 min
    Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.
Budyniowe tiramisu

Krok 1 z 5

Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.

Budyniowe tiramisu

Krok 2 z 5

W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).

Budyniowe tiramisu

Krok 3 z 5

Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.

Budyniowe tiramisu

Krok 4 z 5

W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.

Budyniowe tiramisu

Krok 5 z 5

Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia włoska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sylwestrowy deser warstwowy

    3 godz 3 min Łatwy
  • Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    1 godz 30 min Łatwy
  • Ciasto Snickers bez pieczenia

    55 min
  • Tiramisu w pucharkach

    2 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu