Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Budyniowe tiramisu to ciekawa i szybka odmiana słynnego włoskiego klasyka. Mamma mia, to jest pyszne!
Przygotowanie
140 min
Krok 1
40 min
Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.
Krok 2
15 min
W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).
Krok 3
15 min
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.
Krok 4
10 min
W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.
Krok 5
60 min
Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.
Krok 1
z
5
Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu, a następnie nakryj folią spożywczą i pozostaw do zupełnego ostygnięcia.
Krok 2
z
5
W połowie szklanki zagotowanej wody rozpuść kawę. Po ostygnięciu dodaj likier kawowy (można zrobić wersję z pominięciem alkoholu).
Krok 3
z
5
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Zimny budyń zmiksuj, a następnie dodaj ubitą śmietankę i delikatnie połącz całość.
Krok 4
z
5
W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układaj warstwami na przemian krem budyniowy i namoczone w kawie biszkopty. Na małych oczkach tarki zetrzyj 2 kostki gorzkiej czekolady i posyp nią wierzchnią warstwę budyniowego kremu.
Krok 5
z
5
Budyniowe tiramisu wstaw na minimum godzinę do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0