Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)
Dodaj do CookBook

Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

(4)
5 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
750  ml
Mleko
400  g
Kajmak
600  g
Herbatniki
408  g
Śmietanka 30%
200  g
Masło
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
50  g
Czekolada gorzka
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
250  g
Serek mascarpone
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
65.6 g
Wartość energetyczna
712.2 kcal
Tłuszcze
46.2 g
Białko
10 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach jest przepyszne! Pokochają je szczególnie ci miłośnicy słodkości, którzy preferują szybkie i łatwe przepisy. To ciasto właśnie takie jest – proste i przy tym niesamowicie smaczne. Połączenie warstwy zrobionej z Budyniu o smaku waniliowym WINIARY z warstwami krówkową i śmietankową sprawia, że ciasto karmelowo-budyniowe pięknie prezentuje się na talerzu. Sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

320 min
  • Krok 1

    10 min
    Budynie wymieszaj z 250 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem wanilinowym. Wlej rozmieszany proszek budyniowy z cukrem do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zagotuj. Zdejmij z ognia i wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj wszystko do uzyskania gładkiej masy.
  • Krok 2

    10 min
    Dno formy (wymiary 20 x 30 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie rozłóż pierwszą warstwę herbatników i wyłóż na nią masę kajmakową (krówkową). Następnie, przykryj ją drugą warstwą herbatników, na której rozłóż masę budyniową. Przykryj ją kolejną warstwą herbatników.
  • Krok 3

    10 min
    Śmietankę ubij mikserem. Gdy piana stanie się sztywna, zmniejsz obroty miksera i dodawaj porcjami mascarpone. Wyłóż pianę na trzecią warstwę herbatników. Posyp startą czekoladą.
  • Krok 4

    290 min
    Włóż do lodówki na kilka godzin.
Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

Krok 1 z 4

Budynie wymieszaj z 250 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem wanilinowym. Wlej rozmieszany proszek budyniowy z cukrem do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zagotuj. Zdejmij z ognia i wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj wszystko do uzyskania gładkiej masy.

Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

Krok 2 z 4

Dno formy (wymiary 20 x 30 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie rozłóż pierwszą warstwę herbatników i wyłóż na nią masę kajmakową (krówkową). Następnie, przykryj ją drugą warstwą herbatników, na której rozłóż masę budyniową. Przykryj ją kolejną warstwą herbatników.

Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

Krok 3 z 4

Śmietankę ubij mikserem. Gdy piana stanie się sztywna, zmniejsz obroty miksera i dodawaj porcjami mascarpone. Wyłóż pianę na trzecią warstwę herbatników. Posyp startą czekoladą.

Ciasto karmelowo-budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia)

Krok 4 z 4

Włóż do lodówki na kilka godzin.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Renata

Palec lizać!!!!
Anonim (niezweryfikowany) 10/18/2023-03:55 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 12/28/2023-04:38 CET
Bardzo się cieszymy, że Ci smakowało i dziękujemy za opinię!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Walentynki
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wiosna
  • Zima
  • Z serem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto maślankowe z owocami

    Ciasto maślankowe z owocami

    55 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu