Ziemniaczany hot-dog
36min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
18.8 g
Węglowodany
47.6 g
Tłuszcze
11.52 g
Wartość energetyczna
368.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
15 min
Obieramy ziemniaki, gotujemy do miękkości, tłuczemy i studzimy. Nie musi być to super gładka masa.
Krok 2
1 min
Rozbełtane jajka dolewamy do ziemniaków i mieszamy całość.
Krok 3
1 min
Dodajemy drobno start ser. Ilość - tyle aby masa nam się kleiła.
Krok 4
1 min
Dodajemy 2-3 łyżki kaszy manny do zagęszczenia masy.
Krok 5
1 min
Doprawiamy solą, pieprzem i Winiary pomysł na.. soczystego kurczaka. Wszystko do smaku.
Krok 6
12 min
Na rozgrzanej patelni grillowej z olejem (najłatwiej) wzdłuż wystających przedziałek, nakładamy łyżeczką masę (można też szprycować z rękawa). Długość i grubość dowolna. Tak aby przypominały parówkę. Smażymy do zarumienienia z każdej strony.
Krok 7
5 min
Bułkę podgrzewamy w mikrofali bądź na parze przekrojoną wzdłuż. Do środka wkładamy plasterki ogórków, ziemniaczaną parówkę, posypujemy cebulką i do smaku dekorujemy ketchupem. Smacznego!
Wszyscy kochamy burgery, ale nie zapominajmy o hot-dogach! Smakowite, wygodne, i do tego nie muszą być mięsne ;)
Komentarze 0