Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parówki w cieście ziemniaczanym

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Ziemniaki
4 łyżek
Mąka ziemniaczana
1 łyżka
Mąka pszenna
1 
Jajko
10 
Parówki
10 plastrów
Ser żółty
1 trochę
Koncentrat pomidorowy
1 
Papryka czerwona
3 
Jajko
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.2 g
Białko
12.74 g
Węglowodany
16.67 g
Wartość energetyczna
289.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki ugotować, schlodzić i zmielić w maszynce. Dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i jajako. Zagnieść ciasto.
Krok 2
5 min
Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Paprykę pokroić.
Krok 3
5 min
Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć plasterki zółtego sera, parówki i paprykę. Zrolować paluchy.
Krok 4
5 min
Panierować w jajku z dodatkiem ziarenek smaku Winiary, a następnie w bułce tartej.
Krok 5
25 min
Smażyć w dużej ilości oleju z obu stron.
Parówki w cieście ziemniaczanym

Krok 1 z 5

Ziemniaki ugotować, schlodzić i zmielić w maszynce. Dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i jajako. Zagnieść ciasto.

Parówki w cieście ziemniaczanym

Krok 2 z 5

Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Paprykę pokroić.

Parówki w cieście ziemniaczanym

Krok 3 z 5

Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć plasterki zółtego sera, parówki i paprykę. Zrolować paluchy.

Parówki w cieście ziemniaczanym

Krok 4 z 5

Panierować w jajku z dodatkiem ziarenek smaku Winiary, a następnie w bułce tartej.

Parówki w cieście ziemniaczanym

Krok 5 z 5

Smażyć w dużej ilości oleju z obu stron.

Ciasto ziemniaczane to rzadko stosowany sposób przyrządzenia różnych potraw. I to błąd! Jest niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Parówki w nim skąpane będą smakować wybornie. Dzięki ziarenkom smaku WINIARY, nasza potrawa zyska wspaniały aromat, a jej walory smakowe poszybują w górę. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika