Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Parówki w cieście francuskim
Dodaj do CookBook

Parówki w cieście francuskim

(3)
50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest MAMA54
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
300  g
Ciasto Francuskie
6 
Parówki
1 
Jajko
3  łyżek
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
25.6 g
Wartość energetyczna
440.9 kcal
Tłuszcze
33.2 g
Białko
10 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ciasto francuskie okazuje się niezawodne zawsze wtedy, kiedy potrzeba sprytnego sposobu na szybkie przekąski. Takie imprezowe przysmaki muszą być łatwe w przyrządzaniu, by zostało jeszcze trochę czasu na pozostałe przygotowania. Parówki w cieście francuskim będą zatem strzałem w dziesiątkę. Wykonasz je z gotowego ciasta francuskiego, dobrej jakości parówek oraz Ketchupu Łagodnego WINIARY, który posłuży za smaczny sos. Upieczone parówki w cieście francuskim możesz ułożyć w okrągły grzebień, by stworzyć dodatkową atrakcję dla gości.

Wykonanie przekąsek nie zajmie więcej niż godzinę, wliczając w to czas pieczenia. Na początek rozgrzej piekarnik do 180 stopni, a ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 6 prostokątów. Parówki obierz z osłonki i ułóż na cieście, a następnie każdą z nich zawiń ciasno w prostokąty z ciasta. Pamiętaj, by zrobić to tak, żeby na końcu parówki został jeszcze około 1 cm ciasta. Ciasto z zawiniętą parówką natnij ostrym nożem w odstępach mniejszych niż 1 cm.

Nacięte parówki wraz z ciastem zawiń w kółko, a końcówki zepnij wykałaczką. Na koniec ułóż na blaszce, posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 25 minut. Podawaj z Ketchupem Łagodnym WINIARY, musztardą lub innym ulubionym sosem.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na 6 prostokątów.
  • Krok 2

    5 min
    Z parówek usunąć osłonki, ułożyć na cieście. Każdą parówkę ciasno zawinąć w prostokąty z ciasta.
  • Krok 3

    3 min
    Zawijać w taki sposób aby na końcu parówki pozostało 1 cm ciasta
  • Krok 4

    5 min
    Ciasto z parówką naciąć ostrym nożem co 6-7 mm (nie do końca)
  • Krok 5

    2 min
    Z obu stron zawiniętych w ciasto parówek ułożyć 2 rurki. Wtedy nacinając parówki z ciastem nie przetniemy do samego końca.
  • Krok 6

    5 min
    Parówki z ciastem zwinąć w kółko, końce spiąć wykałaczką. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika.
  • Krok 7

    25 min
    Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Podawać z Ketchupem WINIARY, musztardą i posiekanym szczypiorem.
Parówki w cieście francuskim

Krok 1 z 7

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na 6 prostokątów.

Parówki w cieście francuskim

Krok 2 z 7

Z parówek usunąć osłonki, ułożyć na cieście. Każdą parówkę ciasno zawinąć w prostokąty z ciasta.

Parówki w cieście francuskim

Krok 3 z 7

Zawijać w taki sposób aby na końcu parówki pozostało 1 cm ciasta

Parówki w cieście francuskim

Krok 4 z 7

Ciasto z parówką naciąć ostrym nożem co 6-7 mm (nie do końca)

Parówki w cieście francuskim

Krok 5 z 7

Z obu stron zawiniętych w ciasto parówek ułożyć 2 rurki. Wtedy nacinając parówki z ciastem nie przetniemy do samego końca.

Parówki w cieście francuskim

Krok 6 z 7

Parówki z ciastem zwinąć w kółko, końce spiąć wykałaczką. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika.

Parówki w cieście francuskim

Krok 7 z 7

Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Podawać z Ketchupem WINIARY, musztardą i posiekanym szczypiorem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.7 z 5
3.6666666666667
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
11
00
22
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brunch
  • Dodatek
  • Halloween
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Mecz piłki nożnej
  • Niski poziom cukru
  • Nowy Rok
  • Przekąska
  • Śniadanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Parówki po kanadyjsku

    Parówki po kanadyjsku

    22 min Łatwy
  • Parówki zawijane w cieście francuskim

    Parówki zawijane w cieście francuskim

    27 min Łatwy
  • Parówki smażone z cebulą

    Parówki smażone z cebulą

    21 min Łatwy
  • Parówki w cieście naleśnikowym

    Parówki w cieście naleśnikowym

    53 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu