Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parówki w sosie musztardowym

2
10 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Parówki drobiowe
2 łyżeczek
Chrzan tarty
2 łyżeczek
Musztarda
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna
2 łyżek
Śmietana
1 Płaska łyżka
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
15.88 g
Tłuszcze
19.26 g
Wartość energetyczna
255.48 kcal
Węglowodany
3.46 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

10 min
Krok 1
5 min
Parówki obieramy z osłonek i kroimy na mniejsze kawałeczki, obsmażamy na oleju.
Krok 2
5 min
W osobnym garnku gotujemy 2 szklanki wody z kostką bulionową. Dodajemy musztardę i chrzan. Zaprawiamy sos mąką rozmieszaną z małą ilością wody i śmietany. Doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem. Na koniec dodajemy obsmażoną parówkę i gotujemy razem 2-3 min.
Parówki w sosie musztardowym

Krok 1 z 2

Parówki obieramy z osłonek i kroimy na mniejsze kawałeczki, obsmażamy na oleju.

Parówki w sosie musztardowym

Krok 2 z 2

W osobnym garnku gotujemy 2 szklanki wody z kostką bulionową. Dodajemy musztardę i chrzan. Zaprawiamy sos mąką rozmieszaną z małą ilością wody i śmietany. Doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem. Na koniec dodajemy obsmażoną parówkę i gotujemy razem 2-3 min.

Pomysł na szybki, studencki obiad? Parówki w sosie musztardowym! To danie proste, szybkie w wykonaniu i tanie. Wystarczy, że podsmażysz pokrojone kawałki parówki na patelni, a w osobnym garnku przygotujesz sos zrobiony z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim, chrzanu, musztardy, przypraw, śmietany i odrobiny mąki. Do takiego dania możesz ugotować ziemniaki lub ulubioną kaszę. Parówki dobrze smakują polane keczupem lub podane z plasterkami pomidorów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika