Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parówki w cieście naleśnikowym

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 ml
Mleko
2 
Jajko
1 szczypta
Sól
3 łyżek
Olej
1 szklanka
Woda
1 trochę
Cukier
200 g
Mąka
3 
Parówki drobiowe
100 g
Ser żółty
2 
Jajko
100 g
Bułka tarta
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
42.5 g
Białko
21.66 g
Tłuszcze
25.35 g
Wartość energetyczna
478.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
5 min
Składniki na naleśniki zmiksować ze sobą. W razie potrzeby dodać więcej mąki.
Krok 2
10 min
Smażyć na patelni z obu stron.
Krok 3
5 min
Na każdy naleśnik położyć trochę sera, na to parówkę.
Krok 4
5 min
Zawinąć jak krokiety.
Krok 5
10 min
Jajka rozbełtać, przyprawić ziarenkami smaku. Panierować każdy naleśnik z parówką w jajku, później w bułce tartej.
Krok 6
10 min
Rozgrzać patelnię z olejem. Smażyć z każdej strony.
Krok 7
5 min
Obrać ruloniki, aby z każdej strony były rumiane.
Krok 8
3 min
Gotowe przekładać na talerz wyłożony papierem. Smacznego! ;)
Parówki w cieście naleśnikowym

Krok 1 z 8

Składniki na naleśniki zmiksować ze sobą. W razie potrzeby dodać więcej mąki.

Parówki w cieście naleśnikowym

Krok 2 z 8

Smażyć na patelni z obu stron.

Parówki w cieście naleśnikowym

Krok 3 z 8

Na każdy naleśnik położyć trochę sera, na to parówkę.

Parówki w cieście naleśnikowym

Krok 4 z 8

Zawinąć jak krokiety.

Parówki w cieście naleśnikowym

Krok 5 z 8

Jajka rozbełtać, przyprawić ziarenkami smaku. Panierować każdy naleśnik z parówką w jajku, później w bułce tartej.

Parówki w cieście naleśnikowym

Krok 6 z 8

Rozgrzać patelnię z olejem. Smażyć z każdej strony.

Parówki w cieście naleśnikowym

Krok 7 z 8

Obrać ruloniki, aby z każdej strony były rumiane.

Parówki w cieście naleśnikowym

Krok 8 z 8

Gotowe przekładać na talerz wyłożony papierem. Smacznego! ;)

Parówki w cieście naleśnikowym idealnie komponują się z barszczem czerwonym, przez co na pewno będą dobrze prezentować się na wigilijnym stole. Na smakowitość potrawy ma również wpływ chrupiąca panierka, która powstała na jajku, bułce tartej i Przyprawie Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY. Sprawdź połączenie chrupkiej panierki i miękkiego parówkowego nadzienia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika