Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parówki zawijane w cieście francuskim

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
4 łyżeczek
Ketchup łagodny WINIARY
1 paczka
Ciasto Francuskie
4 
Parówki
4 łyżeczek
Musztarda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
54.28 g
Węglowodany
44.86 g
Wartość energetyczna
737.65 kcal
Białko
16.99 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Schłodzone ciasto francuskie kroimy na cztery części. Następnie każdy kawałek ciasta smarujemy musztardą i ketchupem, delikatnie oprószamy jarzynką.
Krok 2
5 min
Na każdy przygotowany kawałek ciasta dajemy parówkę.
Krok 3
25 min
Każde z osobna zwijamy w rulonik i układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 20 minut.
Parówki zawijane w cieście francuskim

Krok 1 z 3

Schłodzone ciasto francuskie kroimy na cztery części. Następnie każdy kawałek ciasta smarujemy musztardą i ketchupem, delikatnie oprószamy jarzynką.

Parówki zawijane w cieście francuskim

Krok 2 z 3

Na każdy przygotowany kawałek ciasta dajemy parówkę.

Parówki zawijane w cieście francuskim

Krok 3 z 3

Każde z osobna zwijamy w rulonik i układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 20 minut.

Parówki w cieście francuskim to ciekawy sposób na urozmaicenie sobie śniadania lub kolacji. Są delikatne, chrupiące, a przede wszystkim, dzięki temu rozwiązaniu parówki smakują inaczej niż kiedykolwiek. W trakcie przygotowania dodajmy ziarenka smaku WINIARY, dzięki którym wzbogacimy nasze danie o niezwykle aromatyczny zapach. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika