Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
16.7g / 11%
Węglowodany
14.6g / 9%
Tłuszcze
52.3g / 80%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Parówki smażone z cebulą

(0)
21min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.25  łyżeczka
Przyprawa Jarzynka WINIARY
30  dag
Parówki
2  łyżek
Smalec
2 
Cebula
1  łyżeczka
Sos sojowy
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.66 g
Węglowodany
14.62 g
Tłuszcze
52.32 g
Wartość energetyczna
594.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Parówki smażone z cebulą to pyszne śniadanie lub kolacja. W taki sam sposób można przygotować inny gatunek kiełbasy.
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
5 min
Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzać smalec, wsypać cebulę, zeszklić.
Krok 3
3 min
Parówki obrać z osłonek.
Krok 4
2 min
Pokroić w krążki i dodać do cebuli.
Krok 5
5 min
Wymieszać i podsmażyć na rumiano ciągle mieszając na wolnym ogniu. Doprawić do smaku przyprawą jarzynka, sosem sojowym i pieprzem.
Krok 6
1 min
Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.
Parówki smażone z cebulą

Krok 1 z 6

Cebulę obrać i pokroić w krążki.

Parówki smażone z cebulą

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzać smalec, wsypać cebulę, zeszklić.

Parówki smażone z cebulą

Krok 3 z 6

Parówki obrać z osłonek.

Parówki smażone z cebulą

Krok 4 z 6

Pokroić w krążki i dodać do cebuli.

Parówki smażone z cebulą

Krok 5 z 6

Wymieszać i podsmażyć na rumiano ciągle mieszając na wolnym ogniu. Doprawić do smaku przyprawą jarzynka, sosem sojowym i pieprzem.

Parówki smażone z cebulą

Krok 6 z 6

Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
P Parówka
.

Wypadałoby zaznaczyć że jak parowki zawierają konserwant Azotyn sodu e250 co jest dość powszechne to po obróbce termicznej otrzymujemy silnie rakotwórczą potrawę. Nie bez powodu na większości opakowań parówek jest informacja aby nie gotować, tylko podgrzać. Przy smażeniu otrzymujemy dużo wyższe temperatury niż podczas gotowania.

Pokaż więcej komentarzy