Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parówki smażone z cebulą

0
21min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
30  dag
Parówki
2  łyżek
Smalec
2 
Cebula
1  łyżeczka
Sos sojowy
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.66 g
Węglowodany
14.62 g
Tłuszcze
52.32 g
Wartość energetyczna
594.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
5 min
Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzać smalec, wsypać cebulę, zeszklić.
Krok 3
3 min
Parówki obrać z osłonek.
Krok 4
2 min
Pokroić w krążki i dodać do cebuli.
Krok 5
5 min
Wymieszać i podsmażyć na rumiano ciągle mieszając na wolnym ogniu. Doprawić do smaku przyprawą jarzynka, sosem sojowym i pieprzem.
Krok 6
1 min
Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.
Parówki smażone z cebulą

Krok 1 z 6

Cebulę obrać i pokroić w krążki.

Parówki smażone z cebulą

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzać smalec, wsypać cebulę, zeszklić.

Parówki smażone z cebulą

Krok 3 z 6

Parówki obrać z osłonek.

Parówki smażone z cebulą

Krok 4 z 6

Pokroić w krążki i dodać do cebuli.

Parówki smażone z cebulą

Krok 5 z 6

Wymieszać i podsmażyć na rumiano ciągle mieszając na wolnym ogniu. Doprawić do smaku przyprawą jarzynka, sosem sojowym i pieprzem.

Parówki smażone z cebulą

Krok 6 z 6

Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.

Parówki smażone z cebulą to pyszne śniadanie lub kolacja. W taki sam sposób można przygotować inny gatunek kiełbasy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
P Parówka
.

Wypadałoby zaznaczyć że jak parowki zawierają konserwant Azotyn sodu e250 co jest dość powszechne to po obróbce termicznej otrzymujemy silnie rakotwórczą potrawę. Nie bez powodu na większości opakowań parówek jest informacja aby nie gotować, tylko podgrzać. Przy smażeniu otrzymujemy dużo wyższe temperatury niż podczas gotowania.

Pokaż więcej komentarzy