Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parówki w cieście

2
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

270 g
Ketchup łagodny WINIARY
5 g
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
600 g
Parówki cielęce
2 
Jajko
66 g
Mleko 1,5%
1 kubek
Mąka pszenna
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Szczypiorek
86 g
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.57 g
Węglowodany
45.55 g
Tłuszcze
45.63 g
Wartość energetyczna
721.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
4 min
Parówki obierz z osłonek i przekrój na połowę.
Krok 2
10 min
Żółtka połącz z mlekiem i 4 łyżkami wody, białka ubij na pianę.
Krok 3
8 min
Cały czas mieszając do żółtek powoli wsypuj mąkę. Delikatnie połącz z pianą z białek i zieleniną.
Krok 4
1 min
Ciasto dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 5
8 min
Kawałki parówek zanurzaj w cieście i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 6
1 min
Podawaj gorące z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY.
Parówki w cieście

Krok 1 z 6

Parówki obierz z osłonek i przekrój na połowę.

Parówki w cieście

Krok 2 z 6

Żółtka połącz z mlekiem i 4 łyżkami wody, białka ubij na pianę.

Parówki w cieście

Krok 3 z 6

Cały czas mieszając do żółtek powoli wsypuj mąkę. Delikatnie połącz z pianą z białek i zieleniną.

Parówki w cieście

Krok 4 z 6

Ciasto dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Parówki w cieście

Krok 5 z 6

Kawałki parówek zanurzaj w cieście i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Parówki w cieście

Krok 6 z 6

Podawaj gorące z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY.

Cienkie parówki w delikatnym cieście na pianie z białek ze Ziarenkami Smaku smażone w oleju i podawane z Ketchupem Ostrym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika