Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żeberka miodowo-musztardowe

0
73 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Żeberka
3 łyżek
Miód
2 łyżek
Musztarda
1 paczka
WINIARY Pomysł na… Soczyste żeberka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
55.64 g
Węglowodany
16.7 g
Tłuszcze
12.58 g
Wartość energetyczna
412.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

73 min
Krok 1
5 min
Żeberka pokrój na paski z jedną kością. Posmaruj miodem i musztardą.
Krok 2
3 min
Oprósz żeberka przyprawą POMYSŁ NA ... i przełóż do woreczka zamieszczonego w opakowaniu (przy wyjmowaniu opakowania, uważaj by nie zgubić zapinki).
Krok 3
60 min
Woreczek zapnij dokładnie zapinką, rozprowadź przyprawę i włóż woreczek do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
Krok 4
5 min
Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania. Żeberka podawaj z ziemniakami z wody i sałatką z ogórka kiszonego.
Żeberka miodowo-musztardowe

Krok 1 z 4

Żeberka pokrój na paski z jedną kością. Posmaruj miodem i musztardą.

Żeberka miodowo-musztardowe

Krok 2 z 4

Oprósz żeberka przyprawą POMYSŁ NA ... i przełóż do woreczka zamieszczonego w opakowaniu (przy wyjmowaniu opakowania, uważaj by nie zgubić zapinki).

Żeberka miodowo-musztardowe

Krok 3 z 4

Woreczek zapnij dokładnie zapinką, rozprowadź przyprawę i włóż woreczek do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.

Żeberka miodowo-musztardowe

Krok 4 z 4

Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania. Żeberka podawaj z ziemniakami z wody i sałatką z ogórka kiszonego.

Dla miłośników kuchni polskiej: doskonałe, słodko-ostre żeberka miodowo-musztardowe. Potrzebny nam będzie tylko POMYSŁ NA... soczyste żeberka, by upiec mięso wygodnie w woreczku, doprawione smakowitą mieszanką przypraw. Zanim się upiecze, zdążymy przygotować surówkę z białej kapusty lub sałatę ze śmietaną oraz ugotować ziemniaki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika