Żeberka miodowo-musztardowe
73min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
55.64 g
Węglowodany
16.7 g
Tłuszcze
12.58 g
Wartość energetyczna
412.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
73 min
Krok 1
5 min
Żeberka pokrój na paski z jedną kością. Posmaruj miodem i musztardą.
Krok 2
3 min
Oprósz żeberka przyprawą POMYSŁ NA ... i przełóż do woreczka zamieszczonego w opakowaniu (przy wyjmowaniu opakowania, uważaj by nie zgubić zapinki).
Krok 3
60 min
Woreczek zapnij dokładnie zapinką, rozprowadź przyprawę i włóż woreczek do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
Krok 4
5 min
Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania. Żeberka podawaj z ziemniakami z wody i sałatką z ogórka kiszonego.
Dla miłośników kuchni polskiej: doskonałe, słodko-ostre żeberka miodowo-musztardowe. Potrzebny nam będzie tylko POMYSŁ NA... soczyste żeberka, by upiec mięso wygodnie w woreczku, doprawione smakowitą mieszanką przypraw. Zanim się upiecze, zdążymy przygotować surówkę z białej kapusty lub sałatę ze śmietaną oraz ugotować ziemniaki.
Komentarze 0