Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żeberka na kapuście

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Pomysł na… Soczyste żeberka
400 g
Kapusta biała
1 kg
Żeberka
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
49.8 g
Węglowodany
10.09 g
Tłuszcze
45.12 g
Wartość energetyczna
641.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
5 min
Żeberka pokrój w paski, oprósz przyprawą z opakowania POMYSŁ NA ...
Krok 2
5 min
Kapustę grubo poszatkuj i delikatnie posól.
Krok 3
5 min
Wyjmij woreczek z opakowania POMYSŁ NA ... (uważaj żeby nie zgubić zapinki) i przełóż do niego kapustę. Na wierzchu ułóż żeberka.
Krok 4
2 min
Woreczek zapnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 5
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
Krok 6
3 min
Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania.
Krok 7
5 min
Podawaj z ziemiankami puree lub pieczywem.
Żeberka na kapuście

Krok 1 z 7

Żeberka pokrój w paski, oprósz przyprawą z opakowania POMYSŁ NA ...

Żeberka na kapuście

Krok 2 z 7

Kapustę grubo poszatkuj i delikatnie posól.

Żeberka na kapuście

Krok 3 z 7

Wyjmij woreczek z opakowania POMYSŁ NA ... (uważaj żeby nie zgubić zapinki) i przełóż do niego kapustę. Na wierzchu ułóż żeberka.

Żeberka na kapuście

Krok 4 z 7

Woreczek zapnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.

Żeberka na kapuście

Krok 5 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.

Żeberka na kapuście

Krok 6 z 7

Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania.

Żeberka na kapuście

Krok 7 z 7

Podawaj z ziemiankami puree lub pieczywem.

Tradycyjny, polski obiad i... nowoczesne metody przyrządzania. Z WINIARY POMYSŁ NA... soczyste żeberka nasze żeberka na kapuście będą wyjątkowo aromatyczne i smakowite. Pieczemy w woreczku i podajemy na pożywny obiad z ziemniakami puree lub z pełnoziarnistym pieczywem. Kto lubi - może podjadać do takiego obiadu konserwowe lub kiszone ogórki, albo sałatkę z kolorowej papryki i pomidorów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika