Żeberka w kapuście
70min
Łatwy
4 łyżek
600 g
żeberka wołowe
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1
Cebula
1 główka
Kapusta biała
1 trochę
Curry
1 trochę
Imbir
.
Wartości odżywcze
Białko
32.27 g
Węglowodany
16.17 g
Tłuszcze
33.88 g
Wartość energetyczna
488.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Żeberka zrumień na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, posiekaj.
Krok 3
5 min
Kapustę poszatkuj.
Krok 4
5 min
Bulion rozpuść w 1 szklance gorącej wody.
Krok 5
40 min
Do mięsa dodaj cebulę, bulion i kapustę, duś 40 minut.
Krok 6
5 min
Dopraw przyprawą w płynie, curry i imbirem.
Uwielbiana przez Polaków wieprzowina tym razem pod postacią żeberek w kapuście. Soczyste mięso dusimy w Bulionie na żeberkach WINIARY i w towarzystwie poszatkowanych kapusty i cebuli . Żeberka w kapuście nie są bynajmniej tradycyjnymi żeberkami, bo pod koniec duszenia doprawiamy je charakternym curry i rozgrzewającym imbirem.
Komentarze 0