Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żeberka w kapuście to tradycyjne polskie danie. Sprawdzi się zarówno na niedzielnym obiedzie, jak i na przyjęciu. Ugotuj żeberka w Bulionie wołowym WINIARY aby uzyskać niepowtarzalny smak. Najlepiej smakuje zimą :) Można je podać z ziemniakami z wody bądź po prostu z kromką świeżego chrupiącego chleba. Wykonaj pyszne danie, jakim są pożywne żeberka z kapustą i pieczarkami.
Żeberka pokrój na porcje. Oprósz je solą, pieprzem, majerankiem i mąką.
Zrumień żeberka na oleju.
Podsmażone żeberka przełóż do rondla, wlej 0,5 l wody i wrzuć kostkę bulionową. Duś około 50 minut.
Obierz pieczarki i cebulę.
Następnie kapustę, pieczarki i cebulę pokrój w grubą kostkę i dodaj do żeberek.
Gotuj razem do miękkości.
Podawaj z ziemniakami puree i surówką.