Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żeberka z kapustą i pieczarkami

0
101 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
żeberka wołowe
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
3 łyżek
Oliwa z oliwek
250 g
Kapusta biała
200 g
Pieczarki
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
38.04 g
Białko
31.76 g
Węglowodany
9.85 g
Wartość energetyczna
501.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

101 min
Krok 1
10 min
Żeberka pokrój na porcje. Oprósz je solą, pieprzem, majerankiem i mąką.
Krok 2
10 min
Zrumień żeberka na oleju.
Krok 3
50 min
Podsmażone żeberka przełóż do rondla, wlej 0,5 l wody i wrzuć kostkę bulionową. Duś około 50 minut.
Krok 4
5 min
Obierz pieczarki i cebulę.
Krok 5
10 min
Następnie kapustę, pieczarki i cebulę pokrój w grubą kostkę i dodaj do żeberek.
Krok 6
15 min
Gotuj razem do miękkości.
Krok 7
1 min
Podawaj z ziemniakami puree i surówką.
Żeberka z kapustą i pieczarkami

Krok 1 z 7

Żeberka pokrój na porcje. Oprósz je solą, pieprzem, majerankiem i mąką.

Żeberka z kapustą i pieczarkami

Krok 2 z 7

Zrumień żeberka na oleju.

Żeberka z kapustą i pieczarkami

Krok 3 z 7

Podsmażone żeberka przełóż do rondla, wlej 0,5 l wody i wrzuć kostkę bulionową. Duś około 50 minut.

Żeberka z kapustą i pieczarkami

Krok 4 z 7

Obierz pieczarki i cebulę.

Żeberka z kapustą i pieczarkami

Krok 5 z 7

Następnie kapustę, pieczarki i cebulę pokrój w grubą kostkę i dodaj do żeberek.

Żeberka z kapustą i pieczarkami

Krok 6 z 7

Gotuj razem do miękkości.

Żeberka z kapustą i pieczarkami

Krok 7 z 7

Podawaj z ziemniakami puree i surówką.

Żeberka w kapuście to tradycyjne polskie danie. Sprawdzi się zarówno na niedzielnym obiedzie, jak i na przyjęciu. Ugotuj żeberka w Bulionie na żeberkach WINIARY aby uzyskać niepowtarzalny smak. Najlepiej smakuje zimą :) Można je podać z ziemniakami z wody bądź po prostu z kromką świeżego chrupiącego chleba. Wykonaj pyszne danie, jakim są pożywne żeberka z kapustą i pieczarkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika