Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

350 g
Filet z ryby
200 ml
Śmietana 12%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
160.6 kcal
Białko
17.05 g
Tłuszcze
7.2 g
Węglowodany
2.44 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
3 min
Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody.
Krok 2
5 min
Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 3
5 min
Filety ze świeżej lub częściowo rozmrożonej, odsączonej, nie osolonej ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej przygotowanym POMYSŁEM NA...
Krok 4
30 min
Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu (180°C z termoobiegiem, 200°C bez termoobiegu) świeżą rybę 25 minut, częściowo rozmrożoną 30 minut.
Krok 5
1 min
Podawaj z ryżem i mizerią.
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Krok 1 z 5

Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody.

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Krok 2 z 5

Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Krok 3 z 5

Filety ze świeżej lub częściowo rozmrożonej, odsączonej, nie osolonej ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej przygotowanym POMYSŁEM NA...

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Krok 4 z 5

Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu (180°C z termoobiegiem, 200°C bez termoobiegu) świeżą rybę 25 minut, częściowo rozmrożoną 30 minut.

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Krok 5 z 5

Podawaj z ryżem i mizerią.

WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym pomoże ci szybko i łatwo przyrządzić pyszną rybę z piekarnika .

Przepis na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym jest bardzo prosty i wymaga jedynie trzech składników: fileta z ryby (świeżej lub mrożonej, dowolnego gatunku), śmietanki 12% (200 mililitrów) oraz WINIARY pomysł na… rybę w sosie śmietanowo koperkowym . Samo przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, natomiast na pieczenie należy przeznaczyć do 30 minut. Jeśli wykorzystujesz rybę mrożoną, wyciągnij ją wcześniej z zamrażalnika, by częściowo się rozmroziła.

Przygotowanie ryby w sosie śmietanowo-koperkowym rozpocznij od rozrobienia Pomysłu na… w śmietance z dodatkiem 50 mililitrów wody. Wlej do rondla lub niewielkiego garnka i doprowadź do wrzenia. Zdejmuj z ognia.

Filety z ryby odsącz z wody i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem śmietanowo-koperkowym. W otwartym naczyniu wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem) lub 200 stopni (bez termoobiegu). Zapiekaj 25 minut w przypadku świeżej i 30 minut w przypadku mrożonej (ale częściowo rozmrożonej) ryby.

Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym podawać możesz z ryżem i mizerią lub młodymi ziemniakami z wody i zieloną sałatą. Spróbuj także z sosem koperkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika