Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryba w sosie szpinakowym
Dodaj do CookBook

Ryba w sosie szpinakowym

(0)
17 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jose Troya
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Masło
1 
Cebula
60  g
Liście szpinaku
1  ząbek
Czosnek
1  szklanka
Śmietana 30%
trochę
Sól i pieprz do smaku
6 
Filet z ryby
3  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
0.25  szklanka
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.4 g
Wartość energetyczna
172 kcal
Tłuszcze
8.4 g
Białko
19.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ryba w sosie szpinakowym to pomysł na obiad dla zabieganych i dla tych, którzy mimo wielu codziennych zadań i obowiązków nie chcą rezygnować ze smacznego jedzenia. Zobacz nasz przepis i ugotuj to danie razem z nami. Sprawdź, jak zrobić taki posiłek dla siebie i swoich bliskich.

Przygotowanie smacznego, aromatycznego obiadu wcale nie musi być czasochłonne i skomplikowane. Ryba z sosem szpinakowym sprawdzi się właśnie wtedy, gdy nie masz czasu na gotowanie. Zacznijmy od sosu – na maśle podsmaż szpinak, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Po kilku minutach dodaj śmietanę i zblenduj sos. Całość jeszcze przez chwilę podgrzewaj. Teraz czas na rybę. Filety zamarynuj chwilę w soku z cytryny i przyprawie MAGGI, a następnie usmaż. Usmażoną rybę możesz przełożyć na talerz i polać ją sosem lub na chwilę włożyć filety do rondelka z kremowym sosem, żeby poszczególne smaki się połączyły. I to wszystko! Ryba w sosie szpinakowym już jest gotowa do podania.

Jeśli szukasz inspiracji na smaczny i szybki obiad, oto ona - ryba w sosie szpinakowym, przepis znajdziesz na stronie WINIARY. Nie przegap go!

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotuj sos. W małym rondlu rozpuść masło, podsmaż na nim cebulę, szpinak i czosnek. Gdy wszystko będzie gotowe, zmiksuj razem ze śmietaną i ponownie podgrzewaj przez ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 2

    6 min
    Kawałki ryby zamarynuj w MAGGI i soku z cytryny. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie smaż lub grilluj rybę przez ok. 3 minuty z każdej strony.
  • Krok 3

    1 min
    Gotową rybę polej sosem i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. z ryżem i surówką.
Ryba w sosie szpinakowym

Krok 1 z 3

Przygotuj sos. W małym rondlu rozpuść masło, podsmaż na nim cebulę, szpinak i czosnek. Gdy wszystko będzie gotowe, zmiksuj razem ze śmietaną i ponownie podgrzewaj przez ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Ryba w sosie szpinakowym

Krok 2 z 3

Kawałki ryby zamarynuj w MAGGI i soku z cytryny. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie smaż lub grilluj rybę przez ok. 3 minuty z każdej strony.

Ryba w sosie szpinakowym

Krok 3 z 3

Gotową rybę polej sosem i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. z ryżem i surówką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    45 min Łatwy
  • Ryba pod serową pierzynką

    Ryba pod serową pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Ryba zapiekana pod pierzynką

    Ryba zapiekana pod pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu