Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba pod serową pierzynką

0
60min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA...Rybę pod serową pierzynką
100 ml
Śmietana 30%
50 g
Ser Żółty
400 g
Ryba

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.35 g
Węglowodany
1.32 g
Tłuszcze
11.6 g
Wartość energetyczna
193.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze 100ml śmietanki 30% i 100ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 2
10 min
W żaroodpornym naczyniu ułóż 400g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym "POMYSŁEM NA..." i posyp startym serem.
Krok 3
35 min
Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu przez 30 minut(200*C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.
Ryba pod serową pierzynką

Krok 1 z 3

Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze 100ml śmietanki 30% i 100ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Ryba pod serową pierzynką

Krok 2 z 3

W żaroodpornym naczyniu ułóż 400g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym "POMYSŁEM NA..." i posyp startym serem.

Ryba pod serową pierzynką

Krok 3 z 3

Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu przez 30 minut(200*C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.

Ryba w święta to tradycyjna konieczność. Bez względu na to, pod jaką postacią zagości na naszych stołach w święta, po prostu musi stanowić jeden z gwoździ wigilijnego programu. Możesz na przykład zdecydować się na rybę po grecku, zupę rybną czy śledzia w oleju, ale także… rybę pod pierzynką serową zapiekaną w Pomyśle na… Rybę pod serową pierzynką z dodatkiem śmietanki i wody. Całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj. Twoi bliscy będą zachwyceni rybą podaną pod serową pierzynką!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

40 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
40 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie nie jest właściwie zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Danie dodatkowe
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
20.3g / 42%
Węglowodany
1.3g / 2%
Tłuszcze
11.6g / 55%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika