Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryba pod serową pierzynką
Dodaj do CookBook

Ryba pod serową pierzynką

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA...Rybę pod serową pierzynką
100  ml
Śmietana 30%
50  g
Ser Żółty
400  g
Ryba
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.3 g
Wartość energetyczna
193.9 kcal
Tłuszcze
11.6 g
Białko
20.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ryba w święta to tradycyjna konieczność. Bez względu na to, pod jaką postacią zagości na naszych stołach w święta, po prostu musi stanowić jeden z gwoździ wigilijnego programu. Możesz na przykład zdecydować się na rybę po grecku, zupę rybną czy śledzia w oleju, ale także… rybę pod pierzynką serową zapiekaną w Pomyśle na… Rybę pod serową pierzynką z dodatkiem śmietanki i wody. Całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj. Twoi bliscy będą zachwyceni rybą podaną pod serową pierzynką!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    15 min
    Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze 100ml śmietanki 30% i 100ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  • Krok 2

    10 min
    W żaroodpornym naczyniu ułóż 400g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym "POMYSŁEM NA..." i posyp startym serem.
  • Krok 3

    35 min
    Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu przez 30 minut(200*C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.
Ryba pod serową pierzynką

Krok 1 z 3

Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze 100ml śmietanki 30% i 100ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Ryba pod serową pierzynką

Krok 2 z 3

W żaroodpornym naczyniu ułóż 400g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym "POMYSŁEM NA..." i posyp startym serem.

Ryba pod serową pierzynką

Krok 3 z 3

Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu przez 30 minut(200*C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Kuchnia włoska
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Źródło białka
  • Z serem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą  - podana w dużych szklankach

    Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą - podana w dużych szklankach

    1 godz 10 min Łatwy
  • Fish and chips, czyli ryba z frytkami

    Fish and chips, czyli ryba z frytkami

    1 godz 23 min Łatwy
  • Ryba po grecku - przepis

    Ryba po grecku - przepis

    40 min Łatwy
  • Ryba zapiekana pod pierzynką

    Ryba zapiekana pod pierzynką

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu