Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba pod serową pierzynką

0
24 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA...Rybę pod serową pierzynką
100 ml
Śmietana 30%
50 g
Ser Żółty
400 g
Ryba

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
11.6 g
Białko
20.35 g
Wartość energetyczna
193.9 kcal
Węglowodany
1.32 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Step1
2 min
Zawartość opakowania sosu dokładnie wymieszaj w 200 ml wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty. Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj.
Step2
2 min
W żaroodpornym naczyniu ułóż filety z ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym sosem i posyp startym serem.
Step3
20 min
Piecz w piekarniku w odkrytym naczyniu przez 15-20 minut (200°C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.
Ryba pod serową pierzynką

Step1 z 3

Zawartość opakowania sosu dokładnie wymieszaj w 200 ml wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty. Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj.

Ryba pod serową pierzynką

Step2 z 3

W żaroodpornym naczyniu ułóż filety z ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym sosem i posyp startym serem.

Ryba pod serową pierzynką

Step3 z 3

Piecz w piekarniku w odkrytym naczyniu przez 15-20 minut (200°C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.

Ryba w święta to tradycyjna konieczność. Bez względu na to, pod jaką postacią zagości na naszych stołach w święta, po prostu musi stanowić jeden z gwoździ wigilijnego programu. Możesz na przykład zdecydować się na rybę po grecku, zupę rybną czy śledzia w oleju, ale także… rybę pod pierzynką serową zapiekaną w Sosie cztery sery Italia WINIARY. Całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj. Twoi bliscy będą zachwyceni rybą podaną pod serową pierzynką!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika