Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nasza sałatka z ziemniakami i rybą smakuje wyśmienicie dzięki wybornej kompozycji składników - cebuli marynowanej w cukrze i soku z cytryny, młodym ziemniakom, świeżej makreli i dipowi przyrządzonemu z Majonezu Delikatnego WINIARY, musztardy, czosnku i przypraw. Tę sałatkę możesz przygotować również z wędzonym pstrągiem. Polecamy jej podawanie w dużych pucharkach i udekorowanie dipem.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź i pokrój w plastry.
Krok 2
35 min
Cebulę obierz, pokrój w piórka i marynuj przez 30 minut w soku z cytryny i cukru.
Krok 3
5 min
Makrelę lub pstrąga obierz z ości.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszaj ze szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
2 min
Cebulę odcedź.
Krok 6
3 min
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj schłodzoną, w szerokich szklankach lub pucharach z koperkiem.
Krok 1
z
6
Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź i pokrój w plastry.
Krok 2
z
6
Cebulę obierz, pokrój w piórka i marynuj przez 30 minut w soku z cytryny i cukru.
Krok 3
z
6
Makrelę lub pstrąga obierz z ości.
Krok 4
z
6
Majonez wymieszaj ze szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
z
6
Cebulę odcedź.
Krok 6
z
6
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj schłodzoną, w szerokich szklankach lub pucharach z koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0