Nie zawsze najlepszym i nie jedynym sposobem na podanie
naleśników jest ten na słodko, choć bez wątpienia jest on najpopularniejszy. Okazuje się, że placki
z wytrawnym nadzieniem również mogą podbić kubki smakowe najbardziej wymagających osób.
Naleśniki ze szpinakiem kurczakiem i serem feta to prawdziwa gratka oraz sprytny sposób na przemycenie do stałego menu wartościowego szpinaku. Doskonały smak pomoże Ci uzyskać
Sos Cztery Sery Italia WINIARY. Naleśniki możesz podawać także z maślanką lub kefirem.
Przygotowanie jest bardzo proste, ale jeśli obawiasz się, że
naleśniki nie wyjdą, dodaj do nich odrobinę sody oczyszczonej. Dzięki temu zyskają delikatny smak i będą pulchne. Zacznij od przygotowania farszu. Oczyść szpinak i umyj go, a następnie zasmaż na maśle z odrobiną czosnku przez kilka minut. Możesz też wykorzystać mrożony szpinak. Po ostudzeniu połącz go z serem feta i śmietaną oraz dopraw solą i pieprzem do smaku.
Pierś z kurczaka ugotuj lub upiecz i pokrój w cienkie paseczki.
Usmaż naleśniki. Możesz użyć do tego własnego sprawdzonego przepisu. Na każdy placek nałóż masę szpinakową, a na nią mięso. Całość zawiń w rulon lub w kopertę.
Sos Cztery Sery Italia WINIARY przygotuj według opisu na opakowaniu i podawaj jako dodatek do naleśników. To świetny pomysł na połączenie dań warzywnych, mięsnych i mącznych w jedną zgrabną całość.
Komentarze 0