Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki meksykańskie

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mleko
6 łyżek
Mąka
1 
Jajko
1 trochę
Sól
500 g
Mięso mielone
1 trochę
Olej
0.5 puszka
Fasola czerwona
0.5 puszka
Kukurydza Konserwowa
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Przyprawa do dań meksykańskich
1 łyżeczka
Pieprz cayenne
1 łyżka
Przecier pomidorowy
50 g
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
553.85 kcal
Węglowodany
23.4 g
Tłuszcze
36.41 g
Białko
32.43 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.
Krok 2
5 min
Mięso podsmażamy, dodajemy roztarty czosnek, chwilę dusimy. Doprawiamy i dusimy 5 minut.
Krok 3
5 min
Dodajemy fasolę, kukurydzę i przecier pomidorowy. Dusimy następne 5 minut.
Krok 4
5 min
Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.
Krok 5
10 min
Wkładamy gotowe naleśniki do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem żółtym i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.
Naleśniki meksykańskie

Krok 1 z 5

Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.

Naleśniki meksykańskie

Krok 2 z 5

Mięso podsmażamy, dodajemy roztarty czosnek, chwilę dusimy. Doprawiamy i dusimy 5 minut.

Naleśniki meksykańskie

Krok 3 z 5

Dodajemy fasolę, kukurydzę i przecier pomidorowy. Dusimy następne 5 minut.

Naleśniki meksykańskie

Krok 4 z 5

Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.

Naleśniki meksykańskie

Krok 5 z 5

Wkładamy gotowe naleśniki do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem żółtym i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.

Danie idealne dla tych, którzy uwielbiają naleśniki pod każdą postacią! Naleśniki meksykańskie to smakowite połączenie mielonego mięsa z fasolą i kukurydzą. Dobrze przyprawione i zapieczone z aromatycznym serem są idealną propozycją na chłodne dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika