Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z brokułami

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Ketchup łagodny WINIARY
0.5 szklanka
Olej
5 łyżek
Bułka tarta
1 
Brokuł
4 
Parówki
100 g
Ser żółty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 szklanka
Mleko
1 szklanka
Mąka pszenna
4 
Jajko
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.95 g
Białko
13.74 g
Tłuszcze
27.72 g
Wartość energetyczna
435.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
5 min
Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie około 5 minut, odsącz i ostudź.
Krok 2
5 min
Ostudzone różyczki brokuła drobno pokrój.
Krok 3
5 min
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki.
Krok 4
5 min
Połącz wszystkie składniki farszu, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 5
10 min
NALEŚNIKI: Z mleka, mąki, 2 jajek, oleju, szczypty soli i około 3 łyżek wody przygotuj ciasto naleśnikowe.
Krok 6
10 min
Usmaż na patelni 8 cienkich naleśników, na każdym połóż farsz brokułowy, złóż w kopertę, panieruj w pozostałych 2 jajkach i bułce tartej.
Krok 7
10 min
Tak przygotowane naleśniki smaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
Krok 8
2 min
Podawaj tuż po przygotowaniu z Sosem włoskim.
Naleśniki z brokułami

Krok 1 z 8

Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie około 5 minut, odsącz i ostudź.

Naleśniki z brokułami

Krok 2 z 8

Ostudzone różyczki brokuła drobno pokrój.

Naleśniki z brokułami

Krok 3 z 8

Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki.

Naleśniki z brokułami

Krok 4 z 8

Połącz wszystkie składniki farszu, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Naleśniki z brokułami

Krok 5 z 8

NALEŚNIKI: Z mleka, mąki, 2 jajek, oleju, szczypty soli i około 3 łyżek wody przygotuj ciasto naleśnikowe.

Naleśniki z brokułami

Krok 6 z 8

Usmaż na patelni 8 cienkich naleśników, na każdym połóż farsz brokułowy, złóż w kopertę, panieruj w pozostałych 2 jajkach i bułce tartej.

Naleśniki z brokułami

Krok 7 z 8

Tak przygotowane naleśniki smaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.

Naleśniki z brokułami

Krok 8 z 8

Podawaj tuż po przygotowaniu z Sosem włoskim.

Delikatne naleśniki z nadzieniem z brokułów, parówek i tartergo żółtego sera. Podajemy obsmażane jak krokiety z Sosem włoskim WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika