Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z mąki kukurydzianej

0
14 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
3 
Jajko
2 szklanek
Mąka kukurydziana
0.5 szklanka
Mleko
0.5 szklanka
Woda gazowana
4 łyżek
Cukier
1 dag
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.79 g
Węglowodany
48.31 g
Tłuszcze
6.5 g
Wartość energetyczna
286.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
5 min
Mikserem zaczynam miksować jajka. Następnie dodaję cukier nadal miksując. Kolejno powoli dodaję składniki po trochu mąki, wody, mleka, cukru, proszku i cukru wanilinowego.
Krok 2
5 min
Dodaję do ciasta również łyżkę oleju. Gdy ciasto jest zbyt gęste dodaję wody lub mleka. Ciasto ma być lejące się i w miarę rzadkie.
Krok 3
4 min
Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę naleśniki - z obu stron na rumiano. Podaję na ciepło z kremem Nutellą.
Naleśniki z mąki kukurydzianej

Krok 1 z 3

Mikserem zaczynam miksować jajka. Następnie dodaję cukier nadal miksując. Kolejno powoli dodaję składniki po trochu mąki, wody, mleka, cukru, proszku i cukru wanilinowego.

Naleśniki z mąki kukurydzianej

Krok 2 z 3

Dodaję do ciasta również łyżkę oleju. Gdy ciasto jest zbyt gęste dodaję wody lub mleka. Ciasto ma być lejące się i w miarę rzadkie.

Naleśniki z mąki kukurydzianej

Krok 3 z 3

Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę naleśniki - z obu stron na rumiano. Podaję na ciepło z kremem Nutellą.

Naleśniki z mąki kukurydzianej idealnie nadają się na przygotowanie na słono i słodko. Użycie mąki kukurydzianej sprawi, że naleśniki będą puszyste i kruche. Dodajmy cukier waniliowy WINIARY, dzięki czemu uzyskamy ciekawy i pociągający aromat, który sprawi, że do kuchni zajrzą ciekawi nowego dania domownicy. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika