Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Naleśniki z mąki kukurydzianej idealnie nadają się na przygotowanie na słono i słodko. Użycie mąki kukurydzianej sprawi, że naleśniki będą puszyste i kruche. Dodajmy cukier waniliowy WINIARY, dzięki czemu uzyskamy ciekawy i pociągający aromat, który sprawi, że do kuchni zajrzą ciekawi nowego dania domownicy. Smacznego!
Przygotowanie
14 min
Krok 1
5 min
Mikserem zaczynam miksować jajka. Następnie dodaję cukier nadal miksując. Kolejno powoli dodaję składniki po trochu mąki, wody, mleka, cukru, proszku i cukru wanilinowego.
Krok 2
5 min
Dodaję do ciasta również łyżkę oleju. Gdy ciasto jest zbyt gęste dodaję wody lub mleka. Ciasto ma być lejące się i w miarę rzadkie.
Krok 3
4 min
Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę naleśniki - z obu stron na rumiano. Podaję na ciepło z kremem Nutellą.
Krok 1
z
3
Mikserem zaczynam miksować jajka. Następnie dodaję cukier nadal miksując. Kolejno powoli dodaję składniki po trochu mąki, wody, mleka, cukru, proszku i cukru wanilinowego.
Krok 2
z
3
Dodaję do ciasta również łyżkę oleju. Gdy ciasto jest zbyt gęste dodaję wody lub mleka. Ciasto ma być lejące się i w miarę rzadkie.
Krok 3
z
3
Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę naleśniki - z obu stron na rumiano. Podaję na ciepło z kremem Nutellą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
H
Helena
Czy nie wiadomo co byś robiła i tak są suche naleśniki z mąki kukurydzianej ale smaczne
Winiary
Expert
Jeżeli wychodzą za suche, zwiększ nieco ilość mleka bądź tłuszczu, na którym smażysz.
Komentarze 1