Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasteczka orzeszki to pyszny deser, który przygotujesz z łatwością. Ciasto wyrób ze składników podanych na liście, nie zapomnij o Proszku do pieczenie WINIARY, masę przygotuj z orzechów, masła, żółtka, cukru i spirytusu. Nadziewaj orzechowe łupinki pyszną masą i patrz, jak szybko znikną z patery!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
15 min
Składniki na ciasto razem wymieszać i zagnieść. Foremki orzeszki lub muszelki wypełnić cienką warstwą ciasta.
Krok 2
20 min
Piec na złoty kolor w ok. 175-180 stopniach przez 20 minut.
Krok 3
5 min
Orzechy sparzyć wrzącym mlekiem. Masło utrzeć z cukrem, żółtkiem i spirytusem. Połączyć z orzechami.
Krok 4
5 min
Upieczone ciasteczka przekładać masą i schłodzić w lodówce. Smacznego!
Krok 1
z
4
Składniki na ciasto razem wymieszać i zagnieść. Foremki orzeszki lub muszelki wypełnić cienką warstwą ciasta.
Krok 2
z
4
Piec na złoty kolor w ok. 175-180 stopniach przez 20 minut.
Krok 3
z
4
Orzechy sparzyć wrzącym mlekiem. Masło utrzeć z cukrem, żółtkiem i spirytusem. Połączyć z orzechami.
Krok 4
z
4
Upieczone ciasteczka przekładać masą i schłodzić w lodówce. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0