Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasteczka orzeszki

(0)
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest gwiazdka77
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
120  g
Margaryna
3  łyżek
Cukier puder
1 
Jajko
1  łyżka
Kakao
55  g
Orzechy włoskie
0.25  szklanka
Mleko
1 
Żółtko
120  g
Masło
2  łyżek
Spirytus
4  łyżek
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.97 g
Węglowodany
8.5 g
Tłuszcze
8.16 g
Wartość energetyczna
113.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
15 min
Składniki na ciasto razem wymieszać i zagnieść. Foremki orzeszki lub muszelki wypełnić cienką warstwą ciasta.
Krok 2
20 min
Piec na złoty kolor w ok. 175-180 stopniach przez 20 minut.
Krok 3
5 min
Orzechy sparzyć wrzącym mlekiem. Masło utrzeć z cukrem, żółtkiem i spirytusem. Połączyć z orzechami.
Krok 4
5 min
Upieczone ciasteczka przekładać masą i schłodzić w lodówce. Smacznego!
Ciasteczka orzeszki

Krok 1 z 4

Składniki na ciasto razem wymieszać i zagnieść. Foremki orzeszki lub muszelki wypełnić cienką warstwą ciasta.

Ciasteczka orzeszki

Krok 2 z 4

Piec na złoty kolor w ok. 175-180 stopniach przez 20 minut.

Ciasteczka orzeszki

Krok 3 z 4

Orzechy sparzyć wrzącym mlekiem. Masło utrzeć z cukrem, żółtkiem i spirytusem. Połączyć z orzechami.

Ciasteczka orzeszki

Krok 4 z 4

Upieczone ciasteczka przekładać masą i schłodzić w lodówce. Smacznego!

Ciasteczka orzeszki to pyszny deser, który przygotujesz z łatwością. Ciasto wyrób ze składników podanych na liście, nie zapomnij o Proszku do pieczenie WINIARY, masę przygotuj z orzechów, masła, żółtka, cukru i spirytusu. Nadziewaj orzechowe łupinki pyszną masą i patrz, jak szybko znikną z patery!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha