
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasteczka kruche z cynamonem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
60 minKrok 6
7 minKrok 7
15 minKrok 8
5 minKrok 1 z 8
Przygotuj stolnicę i kuchenną wagę. Odważ mąkę i masło, wyłóż na stolnicę.
Krok 2 z 8
Łyżką wymieszaj na stolnicy mąkę z solą, cukrem pudrem, Proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Krok 3 z 8
Dodaj masło i posiekaj ostrym nożem.
Krok 4 z 8
Zrób w mące posiekanej z tłuszczem dołek, wlej do niego żółtka i śmietanę.
Krok 5 z 8
Szybko wyrób kruche ciasto. Po wyrobieniu wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Krok 6 z 8
Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm, wykrawaj foremkami ciastka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 7 z 8
Rozgrzej piekarnik do 180°C, piecz ciasteczka przez 15 minut.
Krok 8 z 8
Podawaj oprószone cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1