Kruche ciasteczka bez jajek
75min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.55 g
Węglowodany
13.37 g
Tłuszcze
7.96 g
Wartość energetyczna
126.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym utrzeć do białości.
Krok 2
10 min
Do masła dodać otartą skórkę z pomarańczy, posiekane migdały i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto.
Krok 3
30 min
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Krok 4
10 min
Następnie rozwałkować, foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce.
Krok 5
20 min
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Kruche ciasteczka, które świetnie sprawdzą się jako przekąska lub dodatek do kawy i herbaty. Przygotowanie nie jest trudne. W efekcie nasze pociechy będą zajadać się domowymi przysmakami. Podczas robienia ciasteczek dodajmy do nich cukier waniliowy WINIARY, a uzyskamy wspaniały aromat, który przyciągnie wszystkich domowników.
Komentarze 0