Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kruche ciasteczka bez jajek

0
1 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  szklanek
Mąka pszenna
25  dag
Masło
20  dag
Cukier puder
0.5  łyżeczka
Soda oczyszczona
2  łyżeczek
Skórka z pomarańczy
6  łyżek
Migdały posiekane

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.55 g
Węglowodany
13.37 g
Tłuszcze
7.96 g
Wartość energetyczna
126.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
5 min
Masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym utrzeć do białości.
Krok 2
10 min
Do masła dodać otartą skórkę z pomarańczy, posiekane migdały i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto.
Krok 3
30 min
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Krok 4
10 min
Następnie rozwałkować, foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce.
Krok 5
20 min
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Kruche ciasteczka bez jajek

Krok 1 z 5

Masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym utrzeć do białości.

Kruche ciasteczka bez jajek

Krok 2 z 5

Do masła dodać otartą skórkę z pomarańczy, posiekane migdały i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto.

Kruche ciasteczka bez jajek

Krok 3 z 5

Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.

Kruche ciasteczka bez jajek

Krok 4 z 5

Następnie rozwałkować, foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce.

Kruche ciasteczka bez jajek

Krok 5 z 5

Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.

Kruche ciasteczka, które świetnie sprawdzą się jako przekąska lub dodatek do kawy i herbaty. Przygotowanie nie jest trudne. W efekcie nasze pociechy będą zajadać się domowymi przysmakami. Podczas robienia ciasteczek dodajmy do nich cukier waniliowy WINIARY, a uzyskamy wspaniały aromat, który przyciągnie wszystkich domowników.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika