Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kruche ciasteczka, które świetnie sprawdzą się jako przekąska lub dodatek do kawy i herbaty. Przygotowanie nie jest trudne. W efekcie nasze pociechy będą zajadać się domowymi przysmakami. Podczas robienia ciasteczek dodajmy do nich cukier waniliowy WINIARY, a uzyskamy wspaniały aromat, który przyciągnie wszystkich domowników.
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym utrzeć do białości.
Krok 2
10 min
Do masła dodać otartą skórkę z pomarańczy, posiekane migdały i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto.
Krok 3
30 min
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Krok 4
10 min
Następnie rozwałkować, foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce.
Krok 5
20 min
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Krok 1
z
5
Masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym utrzeć do białości.
Krok 2
z
5
Do masła dodać otartą skórkę z pomarańczy, posiekane migdały i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto.
Krok 3
z
5
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Krok 4
z
5
Następnie rozwałkować, foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce.
Krok 5
z
5
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0