Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kruche babeczki z pastą

0
150 min
Łatwy

Składniki

-
13 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

125 g
Masło
1.5 szklanek
Mąka pszenna
0.5 łyżeczka
Sól
5 łyżek
Woda
200 g
Makrela wędzona
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
250 g
Twaróg półtłusty
1 pęczek
Szczypiorek
5 
Rzodkiewka
2 
Jajko gotowane na twardo

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.31 g
Białko
8.96 g
Tłuszcze
15.6 g
Wartość energetyczna
316.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

150 min
Krok 1
120 min
BABECZKI :<br/><br/>Mąkę przesiać na stolnicę.Dodać sól oraz schłodzone masło pokrojone na kawałki.Posiekać nożem. Następnie skropić lodowatą wodą.Wymieszać Zagnieść szybko ciasto.Uformować kulę,zawinąć w folię i włożyć na około 2 godziny do lodówki.
Krok 2
20 min
Schłodzone ciasto rozwałkować.Za pomocą szklanki wykroić krążki .Ciastem wylepić natłuszczone foremki o średnicy około 7 cm.Nakłuć widelcem.Na każdą wylepioną foremkę położyć kawałek śniadaniowego papieru.Nasypać po trochę grochu lub fasoli.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.220 st.C przez około 12 minut.Wyjąć,zdjąć papier z grochem .Ostudzić.
Krok 3
10 min
PASTA:<br/><br/>Oczyszczoną makrelę rozdrobnić, połączyć z majonezem ,serem,drobno posiekanym szczypiorem,starta na tarce rzodkiewką oraz jajkami pokrojonymi w drobną kostkę .Przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br/>.Przygotowaną pastą napełnić babeczki.Przed podaniem udekorować natką pietruszki.<br/>SMACZNEGO.
Kruche babeczki z pastą

Krok 1 z 3

Składniki: Masło, Mąka pszenna, Sól

BABECZKI :<br/><br/>Mąkę przesiać na stolnicę.Dodać sól oraz schłodzone masło pokrojone na kawałki.Posiekać nożem. Następnie skropić lodowatą wodą.Wymieszać Zagnieść szybko ciasto.Uformować kulę,zawinąć w folię i włożyć na około 2 godziny do lodówki.

Kruche babeczki z pastą

Krok 2 z 3

Schłodzone ciasto rozwałkować.Za pomocą szklanki wykroić krążki .Ciastem wylepić natłuszczone foremki o średnicy około 7 cm.Nakłuć widelcem.Na każdą wylepioną foremkę położyć kawałek śniadaniowego papieru.Nasypać po trochę grochu lub fasoli.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.220 st.C przez około 12 minut.Wyjąć,zdjąć papier z grochem .Ostudzić.

Kruche babeczki z pastą

Krok 3 z 3

Składniki: Twaróg półtłusty, Szczypiorek, Rzodkiewka, Jajko gotowane na twardo

PASTA:<br/><br/>Oczyszczoną makrelę rozdrobnić, połączyć z majonezem ,serem,drobno posiekanym szczypiorem,starta na tarce rzodkiewką oraz jajkami pokrojonymi w drobną kostkę .Przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br/>.Przygotowaną pastą napełnić babeczki.Przed podaniem udekorować natką pietruszki.<br/>SMACZNEGO.

Uwielbiam różnego rodzaju pasty. Ta, którą Państwu przedstawiam jest w moim domu numerem jeden. Podana w kruchych miseczkach ładnie się prezentuje. Cieszy nie tylko oko ,ale również podniebienie. Polecam na Wielkanoc.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika