
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kruche babeczki z pastą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
120 minKrok 2
20 minKrok 3
10 minKrok 1 z 3
BABECZKI :<br/><br/>Mąkę przesiać na stolnicę.Dodać sól oraz schłodzone masło pokrojone na kawałki.Posiekać nożem. Następnie skropić lodowatą wodą.Wymieszać Zagnieść szybko ciasto.Uformować kulę,zawinąć w folię i włożyć na około 2 godziny do lodówki.
Krok 2 z 3
Schłodzone ciasto rozwałkować.Za pomocą szklanki wykroić krążki .Ciastem wylepić natłuszczone foremki o średnicy około 7 cm.Nakłuć widelcem.Na każdą wylepioną foremkę położyć kawałek śniadaniowego papieru.Nasypać po trochę grochu lub fasoli.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.220 st.C przez około 12 minut.Wyjąć,zdjąć papier z grochem .Ostudzić.
Krok 3 z 3
PASTA:<br/><br/>Oczyszczoną makrelę rozdrobnić, połączyć z majonezem ,serem,drobno posiekanym szczypiorem,starta na tarce rzodkiewką oraz jajkami pokrojonymi w drobną kostkę .Przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br/>.Przygotowaną pastą napełnić babeczki.Przed podaniem udekorować natką pietruszki.<br/>SMACZNEGO.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0