Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kruche babeczki z pastą
Dodaj do CookBook

Kruche babeczki z pastą

(1)
2 godz 30 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Magda S
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

13 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
125  g
Masło
1.5  szklanek
Mąka pszenna
0.5  łyżeczka
Sól
5  łyżek
Woda
200  g
Makrela wędzona
75  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
trochę
Sól
trochę
Pieprz
250  g
Twaróg półtłusty
1  pęczek
Szczypiorek
5 
Rzodkiewka
2 
Jajko gotowane na twardo
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.3 g
Wartość energetyczna
313.8 kcal
Tłuszcze
15.4 g
Białko
9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Uwielbiam różnego rodzaju pasty. Ta, którą Państwu przedstawiam jest w moim domu numerem jeden. Podana w kruchych miseczkach ładnie się prezentuje. Cieszy nie tylko oko ,ale również podniebienie. Polecam na Wielkanoc.

Przygotowanie

150 min
  • Krok 1

    120 min
    BABECZKI :<br/><br/>Mąkę przesiać na stolnicę.Dodać sól oraz schłodzone masło pokrojone na kawałki.Posiekać nożem. Następnie skropić lodowatą wodą.Wymieszać Zagnieść szybko ciasto.Uformować kulę,zawinąć w folię i włożyć na około 2 godziny do lodówki.
  • Krok 2

    20 min
    Schłodzone ciasto rozwałkować.Za pomocą szklanki wykroić krążki .Ciastem wylepić natłuszczone foremki o średnicy około 7 cm.Nakłuć widelcem.Na każdą wylepioną foremkę położyć kawałek śniadaniowego papieru.Nasypać po trochę grochu lub fasoli.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.220 st.C przez około 12 minut.Wyjąć,zdjąć papier z grochem .Ostudzić.
  • Krok 3

    10 min
    PASTA:<br/><br/>Oczyszczoną makrelę rozdrobnić, połączyć z majonezem ,serem,drobno posiekanym szczypiorem,starta na tarce rzodkiewką oraz jajkami pokrojonymi w drobną kostkę .Przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br/>.Przygotowaną pastą napełnić babeczki.Przed podaniem udekorować natką pietruszki.<br/>SMACZNEGO.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kruche ciasteczka z dziurką przekładane konfiturą

    Kruche ciasteczka z dziurką przekładane konfiturą

    1 godz 50 min Łatwy
  • Kruche ciasto z miodem

    Kruche ciasto z miodem

    1 godz 7 min Łatwy
  • Ciasto kruche z lekką budyniową pianką i malinami

    Ciasto kruche z lekką budyniową pianką i malinami

    2 godz Łatwy
  • Kruche babeczki z jabłkami

    Kruche babeczki z jabłkami

    2 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu