Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kruche babeczki z pastą

Kruche babeczki z pastą

(0)
2 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Magda S

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

13 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
125  g
Masło
1.5  szklanek
Mąka pszenna
0.5  łyżeczka
Sól
5  łyżek
Woda
200  g
Makrela wędzona
75  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
trochę
Sól
trochę
Pieprz
250  g
Twaróg półtłusty
1  pęczek
Szczypiorek
5 
Rzodkiewka
2 
Jajko gotowane na twardo
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.97 g
Węglowodany
11.31 g
Tłuszcze
15.36 g
Wartość energetyczna
313.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Uwielbiam różnego rodzaju pasty. Ta, którą Państwu przedstawiam jest w moim domu numerem jeden. Podana w kruchych miseczkach ładnie się prezentuje. Cieszy nie tylko oko ,ale również podniebienie. Polecam na Wielkanoc.

Przygotowanie

150 min
  • Krok 1

    120 min
    BABECZKI :<br/><br/>Mąkę przesiać na stolnicę.Dodać sól oraz schłodzone masło pokrojone na kawałki.Posiekać nożem. Następnie skropić lodowatą wodą.Wymieszać Zagnieść szybko ciasto.Uformować kulę,zawinąć w folię i włożyć na około 2 godziny do lodówki.
  • Krok 2

    20 min
    Schłodzone ciasto rozwałkować.Za pomocą szklanki wykroić krążki .Ciastem wylepić natłuszczone foremki o średnicy około 7 cm.Nakłuć widelcem.Na każdą wylepioną foremkę położyć kawałek śniadaniowego papieru.Nasypać po trochę grochu lub fasoli.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.220 st.C przez około 12 minut.Wyjąć,zdjąć papier z grochem .Ostudzić.
  • Krok 3

    10 min
    PASTA:<br/><br/>Oczyszczoną makrelę rozdrobnić, połączyć z majonezem ,serem,drobno posiekanym szczypiorem,starta na tarce rzodkiewką oraz jajkami pokrojonymi w drobną kostkę .Przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br/>.Przygotowaną pastą napełnić babeczki.Przed podaniem udekorować natką pietruszki.<br/>SMACZNEGO.
Kruche babeczki z pastą

Krok 1 z 3

Składniki: Masło, Mąka pszenna, Sól

BABECZKI :<br/><br/>Mąkę przesiać na stolnicę.Dodać sól oraz schłodzone masło pokrojone na kawałki.Posiekać nożem. Następnie skropić lodowatą wodą.Wymieszać Zagnieść szybko ciasto.Uformować kulę,zawinąć w folię i włożyć na około 2 godziny do lodówki.

Kruche babeczki z pastą

Krok 2 z 3

Schłodzone ciasto rozwałkować.Za pomocą szklanki wykroić krążki .Ciastem wylepić natłuszczone foremki o średnicy około 7 cm.Nakłuć widelcem.Na każdą wylepioną foremkę położyć kawałek śniadaniowego papieru.Nasypać po trochę grochu lub fasoli.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.220 st.C przez około 12 minut.Wyjąć,zdjąć papier z grochem .Ostudzić.

Kruche babeczki z pastą

Krok 3 z 3

Składniki: Rzodkiewka, Twaróg półtłusty, Jajko gotowane na twardo, Szczypiorek

PASTA:<br/><br/>Oczyszczoną makrelę rozdrobnić, połączyć z majonezem ,serem,drobno posiekanym szczypiorem,starta na tarce rzodkiewką oraz jajkami pokrojonymi w drobną kostkę .Przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br/>.Przygotowaną pastą napełnić babeczki.Przed podaniem udekorować natką pietruszki.<br/>SMACZNEGO.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Jajka
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką blogerki Mała Cukierenka

    Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką blogerki Mała Cukierenka

    1 godz 55 min Łatwy
  • WIELKANOCNY WIENIEC Z MIĘSA MIELONEGO O SMAKU ŻURKU W CIEŚCIE FRANCUSKIM.

    WIELKANOCNY WIENIEC Z MIĘSA MIELONEGO O SMAKU ŻURKU W CIEŚCIE FRANCUSKIM.

    1 godz 50 min Łatwy
  • Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami i boczkiem ( jajka w masie żurkowej)

    Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami i boczkiem ( jajka w masie żurkowej)

    1 godz Łatwy
  • Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis

    Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu