Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasteczka majonezowe

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

175 g
Masło
1 szklanka
Cukier
1 
Jajko
2.5 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.89 g
Tłuszcze
23.05 g
Węglowodany
45.6 g
Wartość energetyczna
396.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Masło utrzyj z Majonezem, dodaj stopniowo cukier, sól i cukier wanilinowy. Następnie dodaj jajko.
Krok 2
5 min
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy maślanej.
Krok 3
30 min
Ciasto schłodź lodowce przez około 30 minut.
Krok 4
4 min
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj szprycą ciastka.
Krok 5
15 min
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw blachę z ciastkami i piecz 15 minut. Ostudź.
Krok 6
1 min
Ciastka przed pieczeniem możesz posypać wiórkami kokosowymi.
Ciasteczka majonezowe

Krok 1 z 6

Masło utrzyj z Majonezem, dodaj stopniowo cukier, sól i cukier wanilinowy. Następnie dodaj jajko.

Ciasteczka majonezowe

Krok 2 z 6

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy maślanej.

Ciasteczka majonezowe

Krok 3 z 6

Ciasto schłodź lodowce przez około 30 minut.

Ciasteczka majonezowe

Krok 4 z 6

Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj szprycą ciastka.

Ciasteczka majonezowe

Krok 5 z 6

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw blachę z ciastkami i piecz 15 minut. Ostudź.

Ciasteczka majonezowe

Krok 6 z 6

Ciastka przed pieczeniem możesz posypać wiórkami kokosowymi.

Chrupiące ciasteczka majonezowe to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Maślane ciasto, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z delikatną nutką Cukru wanilinowego WINIARY i dodatku Proszku do pieczenia WINIARY wyrabiamy szybko i schładzamy przez pół godziny w lodówce - dzięki temu po upieczeniu będzie jednocześnie miękkie i kruche. Ciasto schładzamy zawinięte szczelnie w foliowy woreczek, aby nie chłonęło lodówkowych zapachów. Kto lubi, może ciasteczka przed pieczeniem posypać wiórkami kokosowymi lub ziarnami słonecznika.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika