Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasteczka są bardzo kruche, smaczne i bajecznie łatwe do zrobienia. Ciasteczka z mąki ziemniaczanej wyczarujesz ze składników, które zazwyczaj znajdziesz w kuchni. Do ich stworzenia potrzebujesz m.in. Proszku do pieczenia WINIARY oraz Cukru wanilinowego WINIARY. Ciasteczka przed upieczeniem możesz posypać delikatnie cukrem, dzięki czemu staną się one bardziej ozdobne.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Krok 2
10 min
Rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wycinać ciasteczka.
Krok 3
5 min
Ułożyć na blaszce i włożyć do nagrznego piekarnika.
Krok 4
15 min
Piec w temperaturze 180 stopni około 12-15 minut.
Krok 1
z
4
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Krok 2
z
4
Rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wycinać ciasteczka.
Krok 3
z
4
Ułożyć na blaszce i włożyć do nagrznego piekarnika.
Krok 4
z
4
Piec w temperaturze 180 stopni około 12-15 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0