Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Pieczarki
3 łyżek
Masło
150 g
Szynka Konserwowa
700 g
Mięso mielone
1 łyżka
Natka pietruszki
1 łyżka
Bułka tarta
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.03 g
Węglowodany
2.65 g
Tłuszcze
12.97 g
Wartość energetyczna
237.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
Krok 2
5 min
Zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką wymieszaj w 125 ml (ok. 1/2 szklanki) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
Krok 3
6 min
Oczyść pieczarki, pokrój je w kosteczkę i usmaż na 2 łyżkach masła. Dopraw je Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i odstaw do przestudzenia.
Krok 4
3 min
Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 5
3 min
Mięso mielone połącz z POMYSŁEM NA..., szynką i natką pietruszki. Dopraw pieprzem.
Krok 6
3 min
Formę do zapiekania posmaruj pozostałym masłem, a następnie posyp bułką tartą.
Krok 7
5 min
Na dnie formy ułóż połowę masy mięsnej, na nią połóż warstwę ostudzonych pieczarek a na wierzchu ułóż pozostałą część mięsa.
Krok 8
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz przez 50 minut.
Krok 9
1 min
Pieczeń możesz podawać na gorąco i na zimno.
Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 1 z 9

Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 2 z 9

Zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką wymieszaj w 125 ml (ok. 1/2 szklanki) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 3 z 9

Oczyść pieczarki, pokrój je w kosteczkę i usmaż na 2 łyżkach masła. Dopraw je Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i odstaw do przestudzenia.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 4 z 9

Szynkę pokrój w paseczki.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 5 z 9

Mięso mielone połącz z POMYSŁEM NA..., szynką i natką pietruszki. Dopraw pieprzem.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 6 z 9

Formę do zapiekania posmaruj pozostałym masłem, a następnie posyp bułką tartą.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 7 z 9

Na dnie formy ułóż połowę masy mięsnej, na nią połóż warstwę ostudzonych pieczarek a na wierzchu ułóż pozostałą część mięsa.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 8 z 9

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz przez 50 minut.

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Krok 9 z 9

Pieczeń możesz podawać na gorąco i na zimno.

Do tego, aby zaskoczyć gości wytrawnym daniem i wyczuciem smaku, wcale nie potrzeba skomplikowanych przepisów. Czasem warto sięgnąć po to, co łatwe i wypróbowane. Wówczas sukces jest gwarantowany! Przykładem takiego dania jest pieczeń rzymska z pieczarkami. Choć na pierwszy rzut oka może się wydawać, że pieczeń rzymska to nic nowego, jej smak zaimponuje każdemu. Pieczeń śmiało możesz podać zarówno na niedzielny czy świąteczny obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika