Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczeń wieprzowa w boczku

0
846 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
3 
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
1 trochę
Rozmaryn
1.2 kg
Szynka wieprzowa
100 g
Boczek wędzony w plastrach
3 płaskich łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
50.94 g
Węglowodany
2.82 g
Wartość energetyczna
565.03 kcal
Białko
21.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

846 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokrój w plastry.
Krok 2
20 min
Zagotuj 3/4 l gorącej wody, wrzuć Kostki Mięsne, cebulę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i ostudź.
Krok 3
720 min
Szynkę natrzyj delikatnie przyprawą ZIARENKA SMAKU, następnie włóż do zimnej marynaty i umieść na 12 godzin w lodówce.
Krok 4
10 min
Po tym czasie wyjmij szynkę z marynaty, obłóż plastrami boczku i skrop olejem.
Krok 5
90 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na około 90 minut.
Krok 6
1 min
Gotową pieczeń podawaj z Sosem chrzanowym.
Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 1 z 6

Cebulę pokrój w plastry.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 2 z 6

Zagotuj 3/4 l gorącej wody, wrzuć Kostki Mięsne, cebulę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i ostudź.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 3 z 6

Szynkę natrzyj delikatnie przyprawą ZIARENKA SMAKU, następnie włóż do zimnej marynaty i umieść na 12 godzin w lodówce.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 4 z 6

Po tym czasie wyjmij szynkę z marynaty, obłóż plastrami boczku i skrop olejem.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na około 90 minut.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 6 z 6

Gotową pieczeń podawaj z Sosem chrzanowym.

Mimo że dziczyzna nie należy do popularnych mięs, warto od czasu do czasu zainspirować się jej smakiem w przygotowywaniu pysznej pieczeni wieprzowej w boczku. Zioła są podstawą dobrej marynaty do mięs, zwłaszcza gdy chcemy stworzyć aromatyczną, domową pieczeń na dziko. Idealnie komponuje się ona z zielem angielskim, liściem laurowym i rozmarynem. Smak dania wzbogaci dodatkowo Sos chrzanowy WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika