Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczeń wieprzowa w boczku
Dodaj do CookBook

Pieczeń wieprzowa w boczku

(0)
14 godz 6 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  kostek
Kostka mięsna WINIARY
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  słoik
Sos chrzanowy WINIARY
1 
Cebula
3 
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
trochę
Rozmaryn
1.2  kg
Szynka wieprzowa
100  g
Boczek wędzony w plastrach
3  płaskich łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.8 g
Wartość energetyczna
565 kcal
Tłuszcze
50.9 g
Białko
21.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mimo że dziczyzna nie należy do popularnych mięs, warto od czasu do czasu zainspirować się jej smakiem w przygotowywaniu pysznej pieczeni wieprzowej w boczku. Zioła są podstawą dobrej marynaty do mięs, zwłaszcza gdy chcemy stworzyć aromatyczną, domową pieczeń na dziko. Idealnie komponuje się ona z zielem angielskim, liściem laurowym i rozmarynem. Smak dania wzbogaci dodatkowo Sos chrzanowy WINIARY.

Przygotowanie

846 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę pokrój w plastry.
  • Krok 2

    20 min
    Zagotuj 3/4 l gorącej wody, wrzuć Kostki Mięsne, cebulę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i ostudź.
  • Krok 3

    720 min
    Szynkę natrzyj delikatnie przyprawą ZIARENKA SMAKU, następnie włóż do zimnej marynaty i umieść na 12 godzin w lodówce.
  • Krok 4

    10 min
    Po tym czasie wyjmij szynkę z marynaty, obłóż plastrami boczku i skrop olejem.
  • Krok 5

    90 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na około 90 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Gotową pieczeń podawaj z Sosem chrzanowym.
Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 1 z 6

Cebulę pokrój w plastry.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 2 z 6

Zagotuj 3/4 l gorącej wody, wrzuć Kostki Mięsne, cebulę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i ostudź.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 3 z 6

Szynkę natrzyj delikatnie przyprawą ZIARENKA SMAKU, następnie włóż do zimnej marynaty i umieść na 12 godzin w lodówce.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 4 z 6

Po tym czasie wyjmij szynkę z marynaty, obłóż plastrami boczku i skrop olejem.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na około 90 minut.

Pieczeń wieprzowa w boczku

Krok 6 z 6

Gotową pieczeń podawaj z Sosem chrzanowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia niemiecka
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rafaello bez pieczenia

    Rafaello bez pieczenia

    1 godz Łatwy
  • Szybki murzynek z mikrofali - bez pieczenia

    Szybki murzynek z mikrofali - bez pieczenia

    26 min Łatwy
  • Ciasto z kawą bez pieczenia

    Ciasto z kawą bez pieczenia

    32 min Łatwy
  • Szarlotka bez pieczenia

    Szarlotka bez pieczenia

    4 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu