Pieczeń drobiowa
89min
Łatwy
1 paczka
1 kg
Mięso drobiowe bez skórki
2
Jajko
200 ml
Śmietana 30%
100 g
Szynka Konserwowa
1 puszka
Groszek Konserwowy
2 łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
24.28 g
Węglowodany
6.68 g
Tłuszcze
24.86 g
Wartość energetyczna
358.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
89 min
Krok 1
10 min
Mięso zmiel w maszynce do mięsa lub zmiksuj w malakserze z jajkami i śmietanką.
Krok 2
2 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
5 min
Szynkę pokrój w paseczki, groszek odsącz z zalewy i połącz z mięsem.
Krok 4
3 min
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
Krok 5
5 min
Mięso podziel na połowę i uformuj 2 pieczenie, przełóż je do naczynia do zapiekania.
Krok 6
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 45-50 minut.
Krok 7
10 min
Sos pieczeniowy dokładnie rozpuść w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 8
3 min
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, przelej do sosjerki.
Krok 9
1 min
Pieczeń podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym.
Pieczeń drobiowa to przepis, który posiada wiele zastosowań – możesz go zaserwować na ciepło jako danie główne, jako przekąskę na przyjęciu lub możesz ją potraktować jako składnik kanapek na śniadanie lub kolację. Na obiad najlepiej będzie smakować z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Polana sosem zawładnie sercem każdego miłośnika drobiu. Sprawdź nasz przepis!
Komentarze 0