Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczeń drobiowa
Dodaj do CookBook

Pieczeń drobiowa

(0)
1 godz 29 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  paczka
Sos pieczeniowy delikatny WINIARY
1  kg
Mięso drobiowe bez skórki
2 
Jajko
200  ml
Śmietana 30%
100  g
Szynka Konserwowa
1  puszka
Groszek Konserwowy
2  łyżek
Olej
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.7 g
Wartość energetyczna
358.5 kcal
Tłuszcze
24.9 g
Białko
24.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczeń drobiowa to przepis, który posiada wiele zastosowań – możesz go zaserwować na ciepło jako danie główne, jako przekąskę na przyjęciu lub możesz ją potraktować jako składnik kanapek na śniadanie lub kolację. Na obiad najlepiej będzie smakować z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Polana sosem zawładnie sercem każdego miłośnika drobiu. Sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

89 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso zmiel w maszynce do mięsa lub zmiksuj w malakserze z jajkami i śmietanką.
  • Krok 2

    2 min
    Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Szynkę pokrój w paseczki, groszek odsącz z zalewy i połącz z mięsem.
  • Krok 4

    3 min
    Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
  • Krok 5

    5 min
    Mięso podziel na połowę i uformuj 2 pieczenie, przełóż je do naczynia do zapiekania.
  • Krok 6

    50 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 45-50 minut.
  • Krok 7

    10 min
    Sos pieczeniowy dokładnie rozpuść w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 8

    3 min
    Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, przelej do sosjerki.
  • Krok 9

    1 min
    Pieczeń podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym.
Pieczeń drobiowa

Krok 1 z 9

Mięso zmiel w maszynce do mięsa lub zmiksuj w malakserze z jajkami i śmietanką.

Pieczeń drobiowa

Krok 2 z 9

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pieczeń drobiowa

Krok 3 z 9

Szynkę pokrój w paseczki, groszek odsącz z zalewy i połącz z mięsem.

Pieczeń drobiowa

Krok 4 z 9

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.

Pieczeń drobiowa

Krok 5 z 9

Mięso podziel na połowę i uformuj 2 pieczenie, przełóż je do naczynia do zapiekania.

Pieczeń drobiowa

Krok 6 z 9

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 45-50 minut.

Pieczeń drobiowa

Krok 7 z 9

Sos pieczeniowy dokładnie rozpuść w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Pieczeń drobiowa

Krok 8 z 9

Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, przelej do sosjerki.

Pieczeń drobiowa

Krok 9 z 9

Pieczeń podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Jajka
  • Śmietana
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    29 min Łatwy
  • Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    1 godz 12 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy
  • Chałka z pieczenią i pieczarkami

    Chałka z pieczenią i pieczarkami

    43 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu