
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pieczeń drobiowa
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
2 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
5 minKrok 6
50 minKrok 7
10 minKrok 8
3 minKrok 9
1 minKrok 1 z 9
Mięso zmiel w maszynce do mięsa lub zmiksuj w malakserze z jajkami i śmietanką.
Krok 2 z 9
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3 z 9
Szynkę pokrój w paseczki, groszek odsącz z zalewy i połącz z mięsem.
Krok 4 z 9
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
Krok 5 z 9
Mięso podziel na połowę i uformuj 2 pieczenie, przełóż je do naczynia do zapiekania.
Krok 6 z 9
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 45-50 minut.
Krok 7 z 9
Sos pieczeniowy dokładnie rozpuść w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 8 z 9
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, przelej do sosjerki.
Krok 9 z 9
Pieczeń podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0