Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczeń drobiowa

(0)
1 godz 29 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Mięso drobiowe bez skórki
2 
Jajko
200  ml
Śmietana 30%
100  g
Szynka Konserwowa
1  puszka
Groszek Konserwowy
2  łyżek
Olej
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.28 g
Węglowodany
6.68 g
Tłuszcze
24.86 g
Wartość energetyczna
358.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

89 min
Krok 1
10 min
Mięso zmiel w maszynce do mięsa lub zmiksuj w malakserze z jajkami i śmietanką.
Krok 2
2 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
5 min
Szynkę pokrój w paseczki, groszek odsącz z zalewy i połącz z mięsem.
Krok 4
3 min
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
Krok 5
5 min
Mięso podziel na połowę i uformuj 2 pieczenie, przełóż je do naczynia do zapiekania.
Krok 6
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 45-50 minut.
Krok 7
10 min
Sos pieczeniowy dokładnie rozpuść w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 8
3 min
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, przelej do sosjerki.
Krok 9
1 min
Pieczeń podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym.
Pieczeń drobiowa

Krok 1 z 9

Mięso zmiel w maszynce do mięsa lub zmiksuj w malakserze z jajkami i śmietanką.

Pieczeń drobiowa

Krok 2 z 9

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pieczeń drobiowa

Krok 3 z 9

Szynkę pokrój w paseczki, groszek odsącz z zalewy i połącz z mięsem.

Pieczeń drobiowa

Krok 4 z 9

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.

Pieczeń drobiowa

Krok 5 z 9

Mięso podziel na połowę i uformuj 2 pieczenie, przełóż je do naczynia do zapiekania.

Pieczeń drobiowa

Krok 6 z 9

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 45-50 minut.

Pieczeń drobiowa

Krok 7 z 9

Sos pieczeniowy dokładnie rozpuść w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Pieczeń drobiowa

Krok 8 z 9

Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, przelej do sosjerki.

Pieczeń drobiowa

Krok 9 z 9

Pieczeń podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym.

Pieczeń drobiowa to przepis, który posiada wiele zastosowań – możesz go zaserwować na ciepło jako danie główne, jako przekąskę na przyjęciu lub możesz ją potraktować jako składnik kanapek na śniadanie lub kolację. Na obiad najlepiej będzie smakować z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Polana sosem zawładnie sercem każdego miłośnika drobiu. Sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha