Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

0
95 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
800 g
Szynka mielona
4 
Jajko
4 płaskich łyżek
Bułka tarta
1 łyżka
Musztarda
3 
Jajko, całe, gotowane, na twardo
200 g
Szynka Konserwowa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
455.14 kcal
Tłuszcze
37.47 g
Węglowodany
6.35 g
Białko
22.19 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
5 min
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 2
5 min
Mięso wyrób z surowymi jajkami, bułką tartą i cebulą.
Krok 3
2 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i musztardą.
Krok 4
5 min
Jajka obierz i pokrój na ćwiartki.
Krok 5
5 min
Szynkę pokrój w paski szerokości jajek.
Krok 6
5 min
Każdą ćwiartkę owiń plastrem szynki.
Krok 7
5 min
Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż równomiernie jajka i zwiń w pieczeń.
Krok 8
3 min
Przełóż do wysmarowanego naczynia do zapiekania.
Krok 9
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60 minut.
Krok 10
1 min
Podawaj z Sosem chrzanowym.
Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 1 z 10

Cebulę obierz i posiekaj.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 2 z 10

Mięso wyrób z surowymi jajkami, bułką tartą i cebulą.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 3 z 10

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i musztardą.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 4 z 10

Jajka obierz i pokrój na ćwiartki.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 5 z 10

Szynkę pokrój w paski szerokości jajek.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 6 z 10

Każdą ćwiartkę owiń plastrem szynki.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 7 z 10

Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż równomiernie jajka i zwiń w pieczeń.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 8 z 10

Przełóż do wysmarowanego naczynia do zapiekania.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 9 z 10

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60 minut.

Świąteczna pieczeń z jajkiem

Krok 10 z 10

Podawaj z Sosem chrzanowym.

Pieczeń z jajkiem to doskonały pomysł na przekąskę nie tylko na święta, ale również na co dzień. Pyszna i aromatyczna, doskonale smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno. Pieczeń z mięsa mielonego ładnie prezentuje się na świątecznym stole i z pewnością zyska wielu zwolenników wśród naszych gości. Do pieczeni pasować będzie sos chrzanowy, można ją również zaserwować z ziemniakami lub z pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika