Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szynka świąteczna

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Szynka wieprzowa
3  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 
Cebula
1 
Liść laurowy
3 
Goździki mielone
trochę
Pieprz czarny
trochę
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
0 min
Mięso obsmaż na rumiano.
Krok 2
5 min
Przygotuj wywar z przyprawy ZIARENKA SMAKU, cebuli, liścia laurowego, goździków, tymianku i pieprzu.
Krok 3
0 min
Przełóż mięso i gotuj na bardzo wolnym ogniu przez 60 minut.
Krok 4
5 min
Wyjmij, osusz i jeszcze raz zrumień.
Krok 5
1 min
Podawaj na zimno z sosem majonezowym.
Szynka świąteczna

Krok 1 z 5

Mięso obsmaż na rumiano.

Szynka świąteczna

Krok 2 z 5

Przygotuj wywar z przyprawy ZIARENKA SMAKU, cebuli, liścia laurowego, goździków, tymianku i pieprzu.

Szynka świąteczna

Krok 3 z 5

Przełóż mięso i gotuj na bardzo wolnym ogniu przez 60 minut.

Szynka świąteczna

Krok 4 z 5

Wyjmij, osusz i jeszcze raz zrumień.

Szynka świąteczna

Krok 5 z 5

Podawaj na zimno z sosem majonezowym.

Soczysta, gotowana wieprzowa szynka świąteczna jest doskonała na zimno, z sosem majonezowym lub chrzanowym. Obsmażone w całości mięso gotujemy w aromatycznym wywarze z dodatkiem przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, listka laurowego, cebuli, goździków i tymianku, a po ugotowaniu osuszamy i ponownie rumienimy. Dzięki temu szynka nabiera wyjątkowego smaku i można ją dłużej przechowywać.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha