Szynka świąteczna
100min
Łatwy
2 płaskich łyżek
1 kg
Szynka wieprzowa
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2
Cebula
1
Liść laurowy
3
Goździki mielone
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Tymianek
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
100 min
Krok 1
0 min
Mięso obsmaż na rumiano.
Krok 2
5 min
Przygotuj wywar z przyprawy ZIARENKA SMAKU, cebuli, liścia laurowego, goździków, tymianku i pieprzu.
Krok 3
0 min
Przełóż mięso i gotuj na bardzo wolnym ogniu przez 60 minut.
Krok 4
5 min
Wyjmij, osusz i jeszcze raz zrumień.
Krok 5
1 min
Podawaj na zimno z sosem majonezowym.
Soczysta, gotowana wieprzowa szynka świąteczna jest doskonała na zimno, z sosem majonezowym lub chrzanowym. Obsmażone w całości mięso gotujemy w aromatycznym wywarze z dodatkiem przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, listka laurowego, cebuli, goździków i tymianku, a po ugotowaniu osuszamy i ponownie rumienimy. Dzięki temu szynka nabiera wyjątkowego smaku i można ją dłużej przechowywać.
Komentarze 0