Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczeń rzymska

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Mięso mielone
1 
Por (biała część)
2 
Wędzone kiełbaski wieprzowe
2 plastrów
Ser żółty
4 plastrów
Boczek
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
18.34 g
Węglowodany
2.98 g
Tłuszcze
22.33 g
Wartość energetyczna
311.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
5 min
Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
Krok 2
5 min
Po tym czasie masę połącz z mięsem.
Krok 3
10 min
Oczyszczony kawałek pora gotuj 10 minut w osolonej wodzie, ostudź.
Krok 4
5 min
Por owiń plastrami boczku, kiełbaski plastrami sera.
Krok 5
5 min
Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż por z boczkiem i kiełbaski z serem i zawiń całość tworząc pieczeń.
Krok 6
53 min
Przełóż ją do formy do zapiekania. Piecz w temp. 200°C przez 50 minut.
Krok 7
2 min
Gotową pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z sosem tatarskim.
Pieczeń rzymska

Krok 1 z 7

Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.

Pieczeń rzymska

Krok 2 z 7

Po tym czasie masę połącz z mięsem.

Pieczeń rzymska

Krok 3 z 7

Oczyszczony kawałek pora gotuj 10 minut w osolonej wodzie, ostudź.

Pieczeń rzymska

Krok 4 z 7

Por owiń plastrami boczku, kiełbaski plastrami sera.

Pieczeń rzymska

Krok 5 z 7

Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż por z boczkiem i kiełbaski z serem i zawiń całość tworząc pieczeń.

Pieczeń rzymska

Krok 6 z 7

Przełóż ją do formy do zapiekania. Piecz w temp. 200°C przez 50 minut.

Pieczeń rzymska

Krok 7 z 7

Gotową pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z sosem tatarskim.

Pieczenią rzymską według naszego przepisu nie pogardziłby żaden cesarz! To potrawa ciekawa w przekroju i doskonała w smaku więc z pewnością zadowoli również wymagających członków Twojego królestwa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika