Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczeń rzymska
Dodaj do CookBook

Pieczeń rzymska

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką
500  g
Mięso mielone
1 
Por (biała część)
2 
Wędzone kiełbaski wieprzowe
2  plastrów
Ser żółty
4  plastrów
Boczek
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3 g
Wartość energetyczna
311.2 kcal
Tłuszcze
22.3 g
Białko
18.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczenią rzymską według naszego przepisu nie pogardziłby żaden cesarz! To potrawa ciekawa w przekroju i doskonała w smaku więc z pewnością zadowoli również wymagających członków Twojego królestwa. Dowiedz się też jak przygotować pieczeń wielkanocną.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    5 min
    Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  • Krok 2

    5 min
    Po tym czasie masę połącz z mięsem.
  • Krok 3

    10 min
    Oczyszczony kawałek pora gotuj 10 minut w osolonej wodzie, ostudź.
  • Krok 4

    5 min
    Por owiń plastrami boczku, kiełbaski plastrami sera.
  • Krok 5

    5 min
    Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż por z boczkiem i kiełbaski z serem i zawiń całość tworząc pieczeń.
  • Krok 6

    53 min
    Przełóż ją do formy do zapiekania. Piecz w temp. 200°C przez 50 minut.
  • Krok 7

    2 min
    Gotową pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z sosem tatarskim.
Pieczeń rzymska

Krok 1 z 7

Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.

Pieczeń rzymska

Krok 2 z 7

Po tym czasie masę połącz z mięsem.

Pieczeń rzymska

Krok 3 z 7

Oczyszczony kawałek pora gotuj 10 minut w osolonej wodzie, ostudź.

Pieczeń rzymska

Krok 4 z 7

Por owiń plastrami boczku, kiełbaski plastrami sera.

Pieczeń rzymska

Krok 5 z 7

Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż por z boczkiem i kiełbaski z serem i zawiń całość tworząc pieczeń.

Pieczeń rzymska

Krok 6 z 7

Przełóż ją do formy do zapiekania. Piecz w temp. 200°C przez 50 minut.

Pieczeń rzymska

Krok 7 z 7

Gotową pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z sosem tatarskim.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Wiosna
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bananowiec bez pieczenia | WINIARY

    Bananowiec bez pieczenia | WINIARY

    2 godz 29 min Łatwy
  • Chałka z pieczenią i pieczarkami

    Chałka z pieczenią i pieczarkami

    43 min Łatwy
  • Malinowa chmurka bez pieczenia

    Malinowa chmurka bez pieczenia

    2 godz Łatwy
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu