Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z kurczaka w sosie curry

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Filet z kurczaka
4 łyżek
Olej
2 
Cebula
100 g
Rodzynki
1 trochę
Sól
1 trochę
Imbir
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Papryka ostra mielona
1 łyżka
Curry
1 słoik
Dżem morelowy niskosłodzony
200 ml
Śmietana 12%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.15 g
Wartość energetyczna
471.93 kcal
Tłuszcze
24.33 g
Białko
35.16 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Bulion rozpuść w 100 ml gorącej wody.
Krok 2
10 min
Mięso pokrój w paseczki i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 3
10 min
Cebulę obierz, posiekaj drobno i dodaj do podsmażonego mięsa, zeszklij, a następnie oprósz zawartość patelni przyprawą curry.
Krok 4
10 min
Podlej Bulionem, dodaj rodzynki, dżem i śmietanę.
Krok 5
5 min
Duś całość na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Krok 6
3 min
Dopraw solą, imbirem, pieprzem i papryką.
Krok 7
2 min
Kurczaka podawaj z dzikim ryżem.
Filet z kurczaka w sosie curry

Krok 1 z 7

Bulion rozpuść w 100 ml gorącej wody.

Filet z kurczaka w sosie curry

Krok 2 z 7

Mięso pokrój w paseczki i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.

Filet z kurczaka w sosie curry

Krok 3 z 7

Cebulę obierz, posiekaj drobno i dodaj do podsmażonego mięsa, zeszklij, a następnie oprósz zawartość patelni przyprawą curry.

Filet z kurczaka w sosie curry

Krok 4 z 7

Podlej Bulionem, dodaj rodzynki, dżem i śmietanę.

Filet z kurczaka w sosie curry

Krok 5 z 7

Duś całość na wolnym ogniu przez około 5 minut.

Filet z kurczaka w sosie curry

Krok 6 z 7

Dopraw solą, imbirem, pieprzem i papryką.

Filet z kurczaka w sosie curry

Krok 7 z 7

Kurczaka podawaj z dzikim ryżem.

Przepis na filet z kurczaka w sosie curry jest pyszną inspiracją zaczerpniętą z kuchni indyjskiej, znanej z charakterystycznych przypraw. Naszą pierś z kurczaka w curry dusimy w aromatycznym sosie skomponowanym z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, dżemu, śmietany i rodzynek. Najważniejszym dodatkiem naszej potrawy są przyprawy – sól, pieprz, papryka, imbir i przede wszystkim curry. Doskonałym pomysłem jest podawanie dań kuchni indyjskiej z dzikim ryżem. Jeśli polubiłeś nasz filet z kurczaka z curry, mamy dla Ciebie więcej przepisów z kuchni orientalnej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika