Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z kurczaka

0
47min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Filet z kurczaka
2 
Cebula
1 
Papryka czerwona
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Oliwa
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka
1 
Papryka zielona
1 trochę
Tymianek
1 puszka
Pomidory bez skórki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.77 g
Węglowodany
8.24 g
Tłuszcze
10.16 g
Wartość energetyczna
215.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
2 min
Rosół rozpuść w 1/4 szklankach wody.
Krok 2
5 min
Cebule, czosnek, paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Mięso umyj i również pokrój.
Krok 3
10 min
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebule i czosnek. Dodaj mięso i podsmaż.
Krok 4
10 min
Następnie dodaj kostkę rosołową i paprykę. Duś przez 10 minut.
Krok 5
5 min
Pomidory pokrój, dodaj do mięsa razem z sokiem pomidorowym. Duś przez kolejne 10 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z ryżem,. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Gulasz z kurczaka

Krok 1 z 6

Rosół rozpuść w 1/4 szklankach wody.

Gulasz z kurczaka

Krok 2 z 6

Cebule, czosnek, paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Mięso umyj i również pokrój.

Gulasz z kurczaka

Krok 3 z 6

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebule i czosnek. Dodaj mięso i podsmaż.

Gulasz z kurczaka

Krok 4 z 6

Następnie dodaj kostkę rosołową i paprykę. Duś przez 10 minut.

Gulasz z kurczaka

Krok 5 z 6

Pomidory pokrój, dodaj do mięsa razem z sokiem pomidorowym. Duś przez kolejne 10 minut.

Gulasz z kurczaka

Krok 6 z 6

Podawaj z ryżem,. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Gulasz z kurczaka to doskonała alternatywa dla tradycyjnego gulaszu wieprzowego i pomysł na pyszny i smaczny obiad. Możesz podać go z ryżem lub kaszą, doskonale skomponuje się z mizerią lub zieloną sałatą ze śmietanowym sosem. Przed podaniem ozdób go natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
22.8g / 42%
Węglowodany
8.2g / 16%
Tłuszcze
10.2g / 42%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika