Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z kurczaka

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
WINIARY Rosół drobiowy
400 g
Filet z kurczaka
2 
Cebula
1 
Papryka czerwona
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Oliwa
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka
1 
Papryka zielona
1 trochę
Tymianek
1 puszka
Pomidory bez skórki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
10.16 g
Wartość energetyczna
215.93 kcal
Węglowodany
8.24 g
Białko
22.77 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
2 min
Rosół rozpuść w 1/4 szklankach wody.
Krok 2
5 min
Cebule, czosnek, paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Mięso umyj i również pokrój.
Krok 3
10 min
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebule i czosnek. Dodaj mięso i podsmaż.
Krok 4
10 min
Następnie dodaj kostkę rosołową i paprykę. Duś przez 10 minut.
Krok 5
5 min
Pomidory pokrój, dodaj do mięsa razem z sokiem pomidorowym. Duś przez kolejne 10 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z ryżem,. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Gulasz z kurczaka

Krok 1 z 6

Rosół rozpuść w 1/4 szklankach wody.

Gulasz z kurczaka

Krok 2 z 6

Cebule, czosnek, paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Mięso umyj i również pokrój.

Gulasz z kurczaka

Krok 3 z 6

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebule i czosnek. Dodaj mięso i podsmaż.

Gulasz z kurczaka

Krok 4 z 6

Następnie dodaj kostkę rosołową i paprykę. Duś przez 10 minut.

Gulasz z kurczaka

Krok 5 z 6

Pomidory pokrój, dodaj do mięsa razem z sokiem pomidorowym. Duś przez kolejne 10 minut.

Gulasz z kurczaka

Krok 6 z 6

Podawaj z ryżem,. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Gulasz z kurczaka to doskonała alternatywa dla tradycyjnego gulaszu wieprzowego i pomysł na pyszny i smaczny obiad. Możesz podać go z ryżem lub kaszą, doskonale skomponuje się z mizerią lub zieloną sałatą ze śmietanowym sosem. Przed podaniem ozdób go natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika