Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rosół rozpuść w 1/4 szklanki wody.
Cebule, czosnek, paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Mięso umyj i również pokrój.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebule i czosnek. Dodaj mięso i podsmaż.
Następnie dodaj bulion przygotowany z 2 łyżek bulionu WINIARY i 0,5 l wrzącej wody oraz paprykę.
Pomidory pokrój, dodaj do mięsa razem z sokiem pomidorowym. Duś przez kolejne 10 - 15 minut, aż uzyskasz gęstość sosu, taką jaką lubisz.
Podawaj z ryżem,. Przed podaniem posyp natką pietruszki.