Nasze przepisy Szparagi

Szparagi

Szparagi zielone i białe możesz ugotować na parze, zblanszować we wrzątku, upiec w piekarniku – uprzednio marynując szparagi w oliwie z papryką czerwoną i ziołami. Szparagi możesz pokroić na mniejsze kawałki, ale też przygotowywać w całości, pamiętaj tylko o odłamaniu twardych końcówek zielonych szparagów, a szparagi białe obierz ze skórki. Wśród przepisów ze szparagami znajdziesz zarówno śniadaniowe pyszności i dania na kolację, jak i potrawy ze szparagami na obiad, w których szparagi albo grają pierwsze skrzypce, albo są świetnym dodatkiem. Ze szparagami zrobisz świetne sałatki, smakowite makarony, zapiekanki dla całej rodziny, proste i sycące tarty, a także domową pizzę. Proste szparagi pasują też świetnie do kaparów i krewetek, są wyborne do boczku na grilla, możesz je obtoczyć w panierce, podsmażyć, zapiec z fasolką… Zajrzyj do naszych przepisów ze szparagami i zainspiruj się – czekają Cię trudne wybory!