Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz przepisu na prostą, szybką przekąskę, którą zjesz, gdy niespodziewanie najdzie Cię ochota na coś dobrego? A możesz szukasz przepisu na małe co nieco dla niezapowiedzianych gości? Mamy przepis na szparagi z sosem majonezowym z cytryną i parmezanem, który świetnie sprawdzi się w obu przypadkach. To ekspresowy przepis dla fanów sezonowych produktów. Dziś w roli głównej szparagi. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy.
Szparagi na szybką przekąskę
Jeśli lubisz szparagi i chcesz w pełni skorzystać z sezonu na te pyszności, zobacz nasz przepis na szparagi z dodatkiem kremowego sosu na bazie majonezu z olejem awokado WINIARY. To zaskakujące połączenie, które skradnie Twoje serce i podniebienie.
Najpierw oczyść zielone szparagi i podsmaż je przez chwilę na oliwie z czosnkiem. Zdejmij szparagi z patelni i przygotuj sos z majonezu, czosnku, skórki i soku z cytryny, tartego parmezanu i posiekanego szczypiorku. Podsmażone szparagi podawaj z orzeźwiającym sosem cytrynowym. Do takiej przekąski pasują też grzanki, np. z czerstwego chleba lub garść zielonych liści, które świetnie połączą się z kremowym sosem. Smacznego!
Przygotowanie
10 min
Krok 1
5 min
Szparagi oczyść z niejadalnych części. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni. Dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i szparagi. Smaż całość ok. 2 min. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek posiekaj.
Krok 3
2 min
Majonez z olejem awokado WINIARY wymieszaj z przeciśniętym ząbkiem czosnku, skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Dodaj starty parmezan oraz posiekany szczypiorek. Całość dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
1 min
Szparagi podawaj z dipem cytrynowym.
Krok 1
z
4
Szparagi oczyść z niejadalnych części. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni. Dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i szparagi. Smaż całość ok. 2 min. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
4
Czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek posiekaj.
Krok 3
z
4
Majonez z olejem awokado WINIARY wymieszaj z przeciśniętym ząbkiem czosnku, skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Dodaj starty parmezan oraz posiekany szczypiorek. Całość dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
4
Szparagi podawaj z dipem cytrynowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0