Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa przygotowanie:
Pokrój warzywa: bakłażan na grube połówki krążków, cukinię i cebulę na ćwiartki, szparagi i fasolkę na połówki. Umieść je w brytfance. Dodaj czosnek w łupinkach oraz całe papryki i pomidorki. Całość polej miodem i oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie przemieszaj.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45 minut.
Podawaj z Sosem Ziołowym Winiary.
Grzanki przygotowanie:
Natkę pietruszki i czosnek bardzo drobno posiekaj i zalej oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Bagietkę pokrój na kromki, umieść w piekarniku i zapiekaj przez 10 min w temperaturze 200°C.
Gdy grzanki będą gotowe – polej je salsą z pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0