Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki
Dodaj do CookBook

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Papryka
1 
Bakłażan
1 
Cukinia żółta
1 
Cukinia zielona
1  pęczek
Szparagi (opcjonalnie - jeśli jest sezon)
300  g
Fasolka szparagowa
2 
Fioletowa cebula
3 
Papryczka chili
1  główka
Czosnek
1  opakowanie
Małe koktajlowe pomidorki
3  łyżek
Miód
5  łyżek
Oliwa
trochę
Sól i pieprz
1 
Bagietka
trochę
Natka pietruszki
100  ml
Oliwa
5  ząbków
Czosnek
trochę
Sól i pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
62.1 g
Wartość energetyczna
622.3 kcal
Tłuszcze
40.8 g
Białko
9.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lubisz dania lekkie, świeże i pełne smaku? Właśnie taki jest mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki. Lekkostrawny, a jednak pożywny. Pełny smaków i witamin. Mix pieczonych warzyw z grzankami świetnie sprawdzi się na grillu, pikniku, urodzinach. Pamiętaj o wykończeniu go Sosem Ziołowym WINIARY!

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    1 min
    Warzywa przygotowanie:
  • Krok 2

    11 min
    Pokrój warzywa: bakłażan na grube połówki krążków, cukinię i cebulę na ćwiartki, szparagi i fasolkę na połówki. Umieść je w brytfance. Dodaj czosnek w łupinkach oraz całe papryki i pomidorki. Całość polej miodem i oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie przemieszaj.
  • Krok 3

    45 min
    Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj z Sosem Ziołowym Winiary.
  • Krok 5

    1 min
    Grzanki przygotowanie:
  • Krok 6

    10 min
    Natkę pietruszki i czosnek bardzo drobno posiekaj i zalej oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Bagietkę pokrój na kromki, umieść w piekarniku i zapiekaj przez 10 min w temperaturze 200°C.
  • Krok 7

    1 min
    Gdy grzanki będą gotowe – polej je salsą z pietruszki.
Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 1 z 7

Warzywa przygotowanie:

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 2 z 7

Pokrój warzywa: bakłażan na grube połówki krążków, cukinię i cebulę na ćwiartki, szparagi i fasolkę na połówki. Umieść je w brytfance. Dodaj czosnek w łupinkach oraz całe papryki i pomidorki. Całość polej miodem i oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie przemieszaj.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 3 z 7

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45 minut.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 4 z 7

Podawaj z Sosem Ziołowym Winiary.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 5 z 7

Grzanki przygotowanie:

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 6 z 7

Natkę pietruszki i czosnek bardzo drobno posiekaj i zalej oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Bagietkę pokrój na kromki, umieść w piekarniku i zapiekaj przez 10 min w temperaturze 200°C.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 7 z 7

Gdy grzanki będą gotowe – polej je salsą z pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grill
  • Lato
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Urodziny
  • Wegetariańskie
  • Wiosna
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowany mix sezonowych warzyw

    Grillowany mix sezonowych warzyw

    28 min Łatwy
  • Mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym

    Mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu