Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Papryka
1 
Bakłażan
1 
Cukinia żółta
1 
Cukinia zielona
1  pęczek
Szparagi (opcjonalnie - jeśli jest sezon)
300  g
Fasolka szparagowa
2 
Fioletowa cebula
3 
Papryczka chili
1  główka
Czosnek
1  opakowanie
Małe koktajlowe pomidorki
3  łyżek
Miód
5  łyżek
Oliwa
trochę
Sól i pieprz
1 
Bagietka
trochę
Natka pietruszki
100  ml
Oliwa
5  ząbków
Czosnek
trochę
Sól i pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.24 g
Węglowodany
62.12 g
Tłuszcze
40.84 g
Wartość energetyczna
622.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lubisz dania lekkie, świeże i pełne smaku? Właśnie taki jest mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki. Lekkostrawny, a jednak pożywny. Pełny smaków i witamin. Mix pieczonych warzyw z grzankami świetnie sprawdzi się na grillu, pikniku, urodzinach. Pamiętaj o wykończeniu go Sosem Ziołowym WINIARY!

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    1 min
    Warzywa przygotowanie:
  • Krok 2

    11 min
    Pokrój warzywa: bakłażan na grube połówki krążków, cukinię i cebulę na ćwiartki, szparagi i fasolkę na połówki. Umieść je w brytfance. Dodaj czosnek w łupinkach oraz całe papryki i pomidorki. Całość polej miodem i oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie przemieszaj.
  • Krok 3

    45 min
    Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj z Sosem Ziołowym Winiary.
  • Krok 5

    1 min
    Grzanki przygotowanie:
  • Krok 6

    10 min
    Natkę pietruszki i czosnek bardzo drobno posiekaj i zalej oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Bagietkę pokrój na kromki, umieść w piekarniku i zapiekaj przez 10 min w temperaturze 200°C.
  • Krok 7

    1 min
    Gdy grzanki będą gotowe – polej je salsą z pietruszki.
Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 1 z 7

Warzywa przygotowanie:

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 2 z 7

Pokrój warzywa: bakłażan na grube połówki krążków, cukinię i cebulę na ćwiartki, szparagi i fasolkę na połówki. Umieść je w brytfance. Dodaj czosnek w łupinkach oraz całe papryki i pomidorki. Całość polej miodem i oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie przemieszaj.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 3 z 7

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45 minut.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 4 z 7

Podawaj z Sosem Ziołowym Winiary.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 5 z 7

Grzanki przygotowanie:

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 6 z 7

Natkę pietruszki i czosnek bardzo drobno posiekaj i zalej oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Bagietkę pokrój na kromki, umieść w piekarniku i zapiekaj przez 10 min w temperaturze 200°C.

Mix pieczonych warzyw z grzankami z salsą z pietruszki

Krok 7 z 7

Gdy grzanki będą gotowe – polej je salsą z pietruszki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grill
  • Lato
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Urodziny
  • Wegetariańskie
  • Wiosna

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Soczysty schab z warzywami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Zupa z pieczonej cebuli

    2 godz 11 min Średni
  • Marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem

    1 godz Średni
  • Gazpacho z pieczonych kolorowych warzyw

    1 godz 30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu