Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym

Mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym

(0)
15min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Mix sałat
250  g
Pomidorki koktajlowe
1  opakowanie
Ser feta
1 
Czerwona cebula
1 
Ogórek
1 
Papryka czerwona
4  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Ocet winny biały
1  łyżeczka
Koperek
0.5  łyżeczka
Zioła prowansalskie
1  ząbek
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.84 g
Węglowodany
11.66 g
Tłuszcze
28.14 g
Wartość energetyczna
343.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka w sosie koperkowym będzie świeżą, lekką przekąską lub zdrowym dodatkiem do niedzielnego obiadu. Możesz zjeść ją na śniadanie lub zabrać do pracy w formie lunchu.
Dlaczego tak mało dzieci i dorosłych lubi surówki, a sałatki ograniczają jedynie do tradycyjnej warzywnej sałatki świątecznej? Jednym z najczęstszych powodów tej sytuacji to źle przyprawione warzywa. Dzieci, którym rodzice podawali niedoprawione jarzyny do obiadu, nie będą chętnie sięgały po surowiznę w dorosłym życiu. Perfekcyjny mix wysokiej jakości oliwy z oliwek, octu i kilku dobrze skomponowanych przypraw jest w stanie zmienić każdego niejadka w fana zielonej kuchni. Wystarczy dobry przepis i Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Z Domowego Ogródka WINIARY.

Jak przygotować mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym? Przeczytaj nasz przepis oraz listę wykonania "krok po kroku". Na dole strony znajdziesz również spis potrzebnych składników wraz z gramaturami, dzięki którym przygotujesz tę apetyczną sałatkę. Pierwszym krokiem będzie umycie, pokrojenie i wymieszanie jarzyn. Wybierz paczkę swojego ulubionego mixu sałat — może zawierać czerwone odmiany, roszponkę, a nawet szpinak. Przełóż umytą sałatę do miski. Następnie umyj i pokrój warzywa — pomidorki koktajlowe przekrój na pół, ogórka i paprykę — w grubą kostkę, a czerwoną cebulę — w piórka. Dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Wszystko wymieszaj delikatnie, ponieważ feta ma tendencję do rozpadania się w trakcie.

Następnie przygotuj sos. Jeśli nie chcesz tracić czasu na robienie sosu od podstaw, weź opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Z Domowego Ogródka WINIARY i przygotuj go zgodnie z szybką instrukcją na opakowaniu. Jeśli chcesz przygotować sos samodzielnie, weź osobne naczynie i wymieszaj w nim oliwę z oliwek i ocet winny. Obowiązkowo dodaj koperek i zioła prowansalskie i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dopraw całość solą i pieprzem, po czym polej sałatkę i wymieszaj dobrze wszystkie składniki, aby przyprawiona oliwa obmyła każdy kawałek warzyw. Tak przygotowana sałata w sosie koperkowo-ziołowym może być już podana na stół. Gotowe!

Sprawdź inne pomysły WINIARY na smaczne surówki i sałatki. Przygotowaliśmy dla Ciebie przepisy na lekkie co nieco, dietetyczne wersje popularnych dań oraz pełnowartościowe, sycące obiady. Wśród nich są również przepisy, które możesz wykonać razem z dziećmi i bliskimi. A to wszystko w wersjach jarskich, wegańskich i dla smakoszy mięsa! Więcej informacji znajdziesz na naszej stronie internetowej. Smacznego!

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    2 min
    Miks sałat umyj, osusz i przełóż do miski.
  • Krok 2

    8 min
    Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, ser feta, ogórka i paprykę pokrój w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Dodaj wszystko do miski z sałatą i delikatnie wymieszaj.
  • Krok 3

    4 min
    Przygotuj sos: wymieszaj oliwę z oliwek, ocet winny, koperek i zioła prowansalskie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 4

    1 min
    Sałatkę polej sosem i wymieszaj.
Mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym

Krok 1 z 4

Miks sałat umyj, osusz i przełóż do miski.

Mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym

Krok 2 z 4

Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, ser feta, ogórka i paprykę pokrój w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Dodaj wszystko do miski z sałatą i delikatnie wymieszaj.

Mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym

Krok 3 z 4

Przygotuj sos: wymieszaj oliwę z oliwek, ocet winny, koperek i zioła prowansalskie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem.

Mix sałat w sosie koperkowo-ziołowym

Krok 4 z 4

Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dla sportowców
  • Kolacja
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Sałatka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z rukolą i fetą

    Sałatka z rukolą i fetą

    15 min Łatwy
  • Sałatka z winogronami i fetą

    Sałatka z winogronami i fetą

    20 min Łatwy
  • Sałatka ze szpinakiem i fetą

    Sałatka ze szpinakiem i fetą

    15 min Łatwy
  • Minipity z klopsikami i sosem czosnkowym

    Minipity z klopsikami i sosem czosnkowym

    1 godz 19 min

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu