Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

(0)
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest paulitos
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

60  dag
Filet z kurczaka
50  dag
Fasolka szparagowa
1 
Cukinia
4  gałązek
Koperek
300  g
Ryż parboiled
2  łyżeczek
Curry

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
40.07 g
Węglowodany
70.49 g
Tłuszcze
5.7 g
Wartość energetyczna
500.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
20 min
Fileta umyj i pokrój w kostkę. Posyp curry i usmaż na oleju. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
17 min
Cukinie przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki. Fasolkę (może być mrożona) przekrój w połowie. Do podsmażonego mięsa wlej szklankę wody i dodaj fasolkę. Duś, aż zrobi się miękka. Pod koniec dodaj cukinie. Wymieszaj.
Krok 3
8 min
Sos rozpuść w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (ok. 3/4 szklanki), a następnie wklej do mięsa i warzy. Gotuj 3 minuty. Podaj z ryżem jeszcze gorące.
Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

Krok 1 z 3

Fileta umyj i pokrój w kostkę. Posyp curry i usmaż na oleju. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

Krok 2 z 3

Cukinie przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki. Fasolkę (może być mrożona) przekrój w połowie. Do podsmażonego mięsa wlej szklankę wody i dodaj fasolkę. Duś, aż zrobi się miękka. Pod koniec dodaj cukinie. Wymieszaj.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

Krok 3 z 3

Sos rozpuść w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (ok. 3/4 szklanki), a następnie wklej do mięsa i warzy. Gotuj 3 minuty. Podaj z ryżem jeszcze gorące.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry to propozycja na bardzo sycące danie jednogarnkowe. Smak pożywnego kurczaka z warzywami z dodatkiem aromatycznych przypraw wzbogaca Kremowa Baza do sosów jasnych WINIARY. Wypróbuj już dzisiaj pyszny przepis dla całej rodziny!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha