Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

0
49 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Kremowa baza do jasnych sosów WINIARY
60 dag
Filet z kurczaka
50 dag
Fasolka szparagowa zielona
1 
Cukinia
4 gałązek
Koperek
300 g
Ryż parboiled
2 łyżeczek
Curry

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
40.07 g
Węglowodany
70.59 g
Tłuszcze
5.77 g
Wartość energetyczna
501.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

49 min
Krok 1
12 min
Filet umyj i pokrój w kostkę. Posyp curry i usmaż na oleju.
Krok 2
18 min
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
15 min
Cukinie przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki. Fasolkę (może być mrożona) przekrój w połowie. Do podsmażonego mięsa wlej szklankę wody i dodaj fasolkę. Duś, aż zrobi się miękka. Pod koniec dodaj cukinie. Wymieszaj.
Krok 4
4 min
Sos rozpuść w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (ok. 3/4 szklanki), a następnie wklej do mięsa i warzy. Gotuj 3 minuty. Podaj z ryżem jeszcze gorący.
Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

Krok 1 z 4

Filet umyj i pokrój w kostkę. Posyp curry i usmaż na oleju.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

Krok 2 z 4

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

Krok 3 z 4

Cukinie przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki. Fasolkę (może być mrożona) przekrój w połowie. Do podsmażonego mięsa wlej szklankę wody i dodaj fasolkę. Duś, aż zrobi się miękka. Pod koniec dodaj cukinie. Wymieszaj.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry

Krok 4 z 4

Sos rozpuść w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (ok. 3/4 szklanki), a następnie wklej do mięsa i warzy. Gotuj 3 minuty. Podaj z ryżem jeszcze gorący.

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry to propozycja na bardzo sycące danie jednogarnkowe. Smak pożywnego kurczaka z warzywami z dodatkiem aromatycznych przypraw wzbogaca Kremowa Baza do sosów jasnych WINIARY. Wypróbuj już dzisiaj pyszny przepis dla całej rodziny!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika