Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

0

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Łosoś różowy
500 g
Szparagi
1 
Ogórek
1 szczypta
Sól
12 g
Sos czosnkowy WINIARY 380 ml
1 łyżka
Koperek suszony
4 płaskich łyżek
Olej rzepakowy
2 kawałków
Czosnek
50 g
Papryczka chili
0.5 
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.52 g
Wartość energetyczna
340.87 kcal
Tłuszcze
17.09 g
Białko
35.34 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

Step1
120 min
Filet przekrój na cztery części. Połącz ze sobą składniki marynaty, zalej nią łososia i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Step2
2 min
Przygotuj szparagi: odłam końcówki i obierz.
Step3
5 min
Rybę usmaż na rozgrzanej patelni, po 5 minut z każdej strony.
Step4
2 min
Obierz ogórek, a szparagi zblanszuj w gorącej osolonej wodzie przez około 2 minuty. Ogórek i szparagi pokrój w 3 cm kawałki, połącz z sosem czosnkowym Winiary.
Step5
1 min
Rybę podawaj na sałatce.
Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

Step1 z 5

Filet przekrój na cztery części. Połącz ze sobą składniki marynaty, zalej nią łososia i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

Step2 z 5

Przygotuj szparagi: odłam końcówki i obierz.

Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

Step3 z 5

Rybę usmaż na rozgrzanej patelni, po 5 minut z każdej strony.

Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

Step4 z 5

Obierz ogórek, a szparagi zblanszuj w gorącej osolonej wodzie przez około 2 minuty. Ogórek i szparagi pokrój w 3 cm kawałki, połącz z sosem czosnkowym Winiary.

Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

Step5 z 5

Rybę podawaj na sałatce.

Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów to świetny pomysł na wyrafinowaną kolację dla dwojga. Przyrządź go według naszego przepisu, a na pewno zyskasz w oczach swojej drugiej połówki! To rozwiązanie przyjemne dla oka i języka, a kusi dodatkowo przepięknym aromatem. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika