Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa z patelni z bułką tartą to ciekawa propozycja na lekki i niedrogi obiad. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, dzięki czemu nie musimy tracić czasu na ślęczenie nad garnkami. Przepis może się przydać zwłaszcza w domach, gdzie więcej czasu chcemy spędzić z bliskimi niż w kuchni. Smacznego!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
15 min
Dynię obrać, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną w słupki paprykę, smażyć około 5-8 minut. Następnie do podsmażonej papryki dodać pokrojoną dynię i bakłażan, smażyć do miękkości, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
14 min
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Fasolkę dodać do miękkich warzyw.
Krok 3
15 min
Oprószyć bułką tartą i podsmażyć do lekkiego zrumienienia się bułki.
Krok 4
1 min
Warzywa podsmażone na maśle z bułką tartą podawać same lub jako dodatek do obiadu.
Krok 1
z
4
Dynię obrać, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną w słupki paprykę, smażyć około 5-8 minut. Następnie do podsmażonej papryki dodać pokrojoną dynię i bakłażan, smażyć do miękkości, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
z
4
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Fasolkę dodać do miękkich warzyw.
Krok 3
z
4
Oprószyć bułką tartą i podsmażyć do lekkiego zrumienienia się bułki.
Krok 4
z
4
Warzywa podsmażone na maśle z bułką tartą podawać same lub jako dodatek do obiadu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0