Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą
45min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.11 g
Węglowodany
34.35 g
Tłuszcze
41.93 g
Wartość energetyczna
517.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
15 min
Dynię obrać, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną w słupki paprykę, smażyć około 5-8 minut. Następnie do podsmażonej papryki dodać pokrojoną dynię i bakłażan, smażyć do miękkości, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
14 min
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Fasolkę dodać do miękkich warzyw.
Krok 3
15 min
Oprószyć bułką tartą i podsmażyć do lekkiego zrumienienia się bułki.
Krok 4
1 min
Warzywa podsmażone na maśle z bułką tartą podawać same lub jako dodatek do obiadu.
Warzywa z patelni z bułką tartą to ciekawa propozycja na lekki i niedrogi obiad. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, dzięki czemu nie musimy tracić czasu na ślęczenie nad garnkami. Przepis może się przydać zwłaszcza w domach, gdzie więcej czasu chcemy spędzić z bliskimi niż w kuchni. Smacznego!
Komentarze 0