Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pizza ze szparagami
Dodaj do CookBook

Pizza ze szparagami

(1)
58 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
250  g
Mąka pszenna
200  g
Twaróg
5  płaskich łyżek
Olej
1 
Jajko
0.5  łyżeczka
Sól
trochę
Masło
200  g
Szparagi
4  plastrów
Szynka
100  g
Ser żółty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
40.2 g
Wartość energetyczna
401.7 kcal
Tłuszcze
19.1 g
Białko
21 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Takiej domowej pizzy ze szparagami powinni spróbować wszyscy wielbiciele kuchni włoskiej! Zaczynamy od wyjątkowego, twarożkowego ciasta na proszku do pieczenia. Dalej klasyka: gotowane szparagi, paseczki szynki i tarty żółty ser-i do pieca. Podajemy na gorąco lub na zimno, z Ketchupem WINIARY. A jeśli coś zostanie, można potem podgrzać w mikrofali lub opiekaczu. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu! Pamiętaj też, że to nie jedyny przepis na pizzę. Wypróbuj jej wersję z bliskiego wschodu i przygotuj tureckie pide.

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    12 min
    Wymieszaj dokładnie mąkę, twaróg, olej, jajko, proszek do pieczenia i sól. Zagnieć ciasto.
  • Krok 2

    5 min
    Ciasto rozwałkuj i przełóż do natłuszczonej masłem tortownicy.
  • Krok 3

    10 min
    Oczyść szparagi, gotuj w posolonej wodzie przez 8 minut. Przelej zimną wodą i odsącz.
  • Krok 4

    5 min
    Szynkę pokrój w paski.
  • Krok 5

    5 min
    Na cieście ułóż paski szynki i szparagi. Całość posyp serem.
  • Krok 6

    20 min
    Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Pizzę piecz przez 20 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Pizzę podawaj z sosem włoskim, ketchupem lub salsą.
Pizza ze szparagami

Krok 1 z 7

Wymieszaj dokładnie mąkę, twaróg, olej, jajko, proszek do pieczenia i sól. Zagnieć ciasto.

Pizza ze szparagami

Krok 2 z 7

Ciasto rozwałkuj i przełóż do natłuszczonej masłem tortownicy.

Pizza ze szparagami

Krok 3 z 7

Oczyść szparagi, gotuj w posolonej wodzie przez 8 minut. Przelej zimną wodą i odsącz.

Pizza ze szparagami

Krok 4 z 7

Szynkę pokrój w paski.

Pizza ze szparagami

Krok 5 z 7

Na cieście ułóż paski szynki i szparagi. Całość posyp serem.

Pizza ze szparagami

Krok 6 z 7

Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Pizzę piecz przez 20 minut.

Pizza ze szparagami

Krok 7 z 7

Pizzę podawaj z sosem włoskim, ketchupem lub salsą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Walentynki
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybka pizza z patelni

    Szybka pizza z patelni

    26 min Łatwy
  • Pizza ze szpinakiem

    Pizza ze szpinakiem

    48 min Średni
  • Stromboli – pizza w formie rolady

    Stromboli – pizza w formie rolady

    1 godz 20 min Łatwy
  • Pizza bianca - biała pizza

    Pizza bianca - biała pizza

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu