Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pizza ze szparagami

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mąka pszenna
200 g
Twaróg
5 płaskich łyżek
Olej
1 
Jajko
0.5 łyżeczka
Sól
1 trochę
Masło
200 g
Szparagi
4 plastrów
Szynka
100 g
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.09 g
Węglowodany
40.63 g
Wartość energetyczna
404.01 kcal
Białko
21.08 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
12 min
Wymieszaj dokładnie mąkę, twaróg, olej, jajko, proszek do pieczenia i sól. Zagnieć ciasto.
Krok 2
5 min
Ciasto rozwałkuj i przełóż do natłuszczonej masłem tortownicy.
Krok 3
10 min
Oczyść szparagi, gotuj w posolonej wodzie przez 8 minut. Przelej zimną wodą i odsącz.
Krok 4
5 min
Szynkę pokrój w paski.
Krok 5
5 min
Na cieście ułóż paski szynki i szparagi. Całość posyp serem.
Krok 6
20 min
Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Pizzę piecz przez 20 minut.
Krok 7
1 min
Pizzę podawaj z sosem włoskim lub salsa.
Pizza ze szparagami

Krok 1 z 7

Wymieszaj dokładnie mąkę, twaróg, olej, jajko, proszek do pieczenia i sól. Zagnieć ciasto.

Pizza ze szparagami

Krok 2 z 7

Ciasto rozwałkuj i przełóż do natłuszczonej masłem tortownicy.

Pizza ze szparagami

Krok 3 z 7

Oczyść szparagi, gotuj w posolonej wodzie przez 8 minut. Przelej zimną wodą i odsącz.

Pizza ze szparagami

Krok 4 z 7

Szynkę pokrój w paski.

Pizza ze szparagami

Krok 5 z 7

Na cieście ułóż paski szynki i szparagi. Całość posyp serem.

Pizza ze szparagami

Krok 6 z 7

Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Pizzę piecz przez 20 minut.

Pizza ze szparagami

Krok 7 z 7

Pizzę podawaj z sosem włoskim lub salsa.

Takiej domowej pizzy ze szparagami powinni spróbować wszyscy wielbiciele kuchni włoskiej! Zaczynamy od wyjątkowego, twarożkowego ciasta na Proszku do pieczenia WINIARY. Dalej klasyka: gotowane szparagi, paseczki szynki i tarty żółty ser-i do pieca. Podajemy na gorąco lub na zimno, z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY. A jeśli coś zostanie, można potem podgrzać w mikrofali lub opiekaczu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika